Sucul de varza contine vitamina U (din cuvantul latin ulcus – ulcer). Aceasta vitamina are un efect citoprotector pronuntat asupra membranei mucoase a stomacului si a duodenului, sporind capacitatile sale de protectie. De asemenea, aceasta vitamina contribuie la vindecarea leziunilor ulcerative si erozive ale membranelor mucoase ale acestor organe.
In medicina populara, sucul de varza a fost folosit de mult timp in tratamentul ranilor infioratoare ale corpului si a ulcerelor.
Compozitia sucului de varza este foarte bogata in minerale. Sucul de varza contine:
-sodiu;
Publicitate
-calciu;
-potasiu;
-fosfor;
-magneziu;
-azot;
-sulf
-fier
-siliciu;
-magneziu;
-mangan;
-iod;
-fluor;
Sucul de varza poate ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange. Sucul de varza imbunatateste secretia de lichid in exces din organism. Sucul de varza s-a dovedit a fi extrem de eficient impotriva constipatiei.
Datorita continutului ridicat de clor, sulf si iod, sucul de varza este capabil sa curete membrana mucoasa a stomacului si a intestinelor de agenti patogeni, precum si sa elimine diverse toxine .
Suc de varza
Pentru a obtine 1 litru de suc de varza, aveti nevoie de aproximativ 2 kg de varza.
Pentru a pregati sucul de varza, trebuie sa indepartati frunzele superioare de varza, clatiti bine capul. Apoi, tocati capul de varza si cotorul si treceti printr-un robot de bucatarie, apoi stoarceti sucul de varza.
Trebuie amintit ca numai sucul proaspat de varza isi pastreaza toate proprietatile benefice.
Trebuie sa consumi 200 ml de suc cu 20-30 de minute inainte de mese de 3 ori pe zi.
Sucul de varza este absorbit de corpul uman in cateva minute. Este adesea recomandat in dieta persoanelor care sufera de ulcer gastric si ulcer duodenal, gastrita cu aciditate scazuta. De asemenea, sucul de varza este prescris in dietele care vizeaza eliminarea excesului de greutate.
O alta proprietate remarcabila a sucului de varza este efectul sau benefic asupra proceselor hematopoietice din organism. Sucul nu este benefic doar pentru anemie, ci imbunatateste si fluxul sanguin catre celulele tractului gastro-intestinal, ceea ce contribuie la un metabolism celular mai bun.
Avertizare
Cu toate acestea, trebuie amintit ca sucul de varza irita membrana mucoasa, prin urmare, persoanele care sufera de enterocolita acuta, care au o motilitate intestinala crescuta, persoanele predispuse la spasme ale tractului intestinal si biliar, ar trebui sa se limiteze la utilizarea sucului de varza.
De asemenea, nu uitati ca sucul de varza nu trebuie sarat (nici sare de masa, nici sare de mare), nu trebuie sa adaugati condimente fierbinti. De asemenea, atunci cand alegeti varza, ar trebui sa acordati atentie aspectului sau (prezenta unor mici pete negre pe frunzele de varza este un semn al saturatiei capului de varza cu nitrati; sucul dintr-o astfel de varza este putin probabil sa fie util).
Dupa consumul de suc de varza, poate exista o crestere a formarii de gaze, ceea ce provoaca disconfort. Acest lucru se datoreaza faptului ca sucul de varza elibereaza intestinele de produsele putrezite acumulate, ca si cum ar descompune aceste reziduuri putrefactive. Pentru a scapa de aceasta problema, ar trebui sa consumi suc de morcovi sau suc de spanac cu suc de varza. Clismele vor ajuta, de asemenea. Cresterea productiei de gaze este un semn ca intestinele se afla intr-o stare deplorabila si sunt umplute cu toxine.
Un amestec de suc de varza si suc de morcovi este bogat in vitamina C, deoarece ambele sucuri contin cantitati mari din aceasta vitamina.
Masca de fata cu suc de varza
Aceasta masca de fata va ajuta la ingrijirea pielii. Reinnoiti perfect si intineriti pielea cu o utilizare regulata.
Pentru a pregati masca, trebuie sa luati 3 linguri de varza tocata si sa-i stoarceti sucul. Adaugati in cantitati egale (1 lingurita fiecare) miere si drojdie. Amesteca.
Adaugati 2 linguri de suc de mere. Aplicati pe fata si gat timp de 15 minute.
Publicitate