Raed Arafat, vaccin public: “Daca asta este un mod de a convinge o mica parte de oameni, atunci nu doar eu, ci si altii ar trebui sa o faca”

Mai este putin pana cand vaccinul aniti-covid va sosi in Romania. Deoarece multi romani nu vor sa se vaccineze impotriva noului coronavirus, Raed Arafat, seful DSU, a anuntat ca se va vaccina public.

Seful DSU, vaccin la vedere

”Vorbim de primul trimestrul al anului viitor, atunci se va incepe vaccinarea. Cand va veni vaccinul, va fi anuntat, imediat ce datele se vor stabili. Dar oamenii sunt supusi unui bombardament de informatii, multe dintre ele nevalidate, iar la acest moment, prin puterea exemplului, putem arata populatiei ca trebuie sa ne vaccinam. Daca asta este un mod de a convinge o mica parte de oameni, atunci nu doar eu, ci si altii ar trebui sa o faca. Da, am incredere in vaccin si da ma voi vaccina la vedere, daca trebuie. Sunt vaccinuri care sunt asteptate la nivel mondial. Toate tarile membre UE vor primi acelasi vaccin ca Romania”, a declarat Raed Arafat la Antena 1.

Raes Arafat: “Oamenii trebuie sa inteleaga ca asa oprim pandemia”

”In mod normal ar trebui sa se ajunga la 60-70% din populatie sa se vaccineze, ca sa intrerupem acest cerc vicios. Atunci riscul de transmitere scade semnificativ si protejam si persoanele care nu se vaccineaza. Noi speram ca oamenii sa se convinga! Campania va fi transparenta, colegii vor explica de ce se face si ce se face. Oamenii trebuie sa inteleaga ca asa oprim pandemia. Fiecare tara trebuie sa ajunga la un numar de vaccinati ca sa scapam de pandemie la nivel mondial”, a mai spus secretarul de stat.

Vaccinarea nu va fi obligatorie

”Vaccinarea va fi gratuita si va fi voluntara, in niciun caz nu va fi conditionata sau obligatorie si din acest punct de vedere cred ca fiecare trebuie sa aiba un nivel suficient de mare de date corecte si din surse sigure, credibile, inainte sa decida acest lucru”, a spus Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID din Romania.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.