Cum sa faci o cafea perfecta

Sa faci ceasca de cafea perfecta va necesita trei elemente, mai presus de orice: apa potrivita, prajirea potrivita și – acesta este cea mai mare – atentia ta. Oricat de tentant ar fi sa-ti pui cafeaua intr-un aparat de cafea, probabil ca nu va produce rezultatele pe care le cauti.

Arata-i cafelei putina dragoste in procesul de preparare si iti va oferi in schimb ceasca de cafea perfecta.

Mai jos, gasiti ceea ce trebuie sa stiti pentru a prepara ceasca perfecta de cafea.

Gasirea boabelor prajite perfect

Publicitate

Fapt: Nu exista cu adevarat o regula precisa cu privire la momentul in care o cafea prajita este cea mai bine consumata. Dar va puteți baza pe o cafea proaspata care produce un rezultat de calitate.

Ceea ce veti dori sa faceti in cautarea cafelei si varstei de prajire potrivite este sa puneti intrebari despre cine va vinde cafeaua. Unele cafele (multe dintre ele, de fapt) sunt cele pe care doriti sa le consumati in termen de cinci zile de la data prajirii lor pentru rezultate optime, in timp ce multe altele sunt destul de consistente in calitate timp de aproximativ o luna dupa data prajirii.

Obtinerea unei temperaturi si calitati a apei bune

Citeste si articolul :   Cinci bauturi pentru a imbunatati functionarea creierului si a sistemului nervos

Desi s-ar putea sa nu fie cel mai placut mod de a va gandi la asta, profilul aromelor cafelei depinde de cat de mult agitați boabele. Sau, mai degraba, cata apa agita bobul.

Temperatura apei este cea mai importanta in determinarea aromei unei cafele: Se toarna la o temperatura mai scazuta (85 de grade) si veti extrage mai putine note aromate nascute ale bobului si veti avea un gust mai amar; se toarna la o temperatura mai ridicata (96 grade) si veti descoperi o cafea cu mai multa aroma extrasa din bob.

Acesta este procesul de hidroliza care agita diferiti compusi din cafea. De asemenea, este important, dupa cum ati putea ghici, calitatea apei pe care o utilizati. Pe scurt: Cu cat sunt mai putine minerale in apa, cu atat mai bine. Deoarece calitatea apei de la robinet variaza de la oras la oras, investiti intr-un filtru de top.

De asemenea, nu fierbeti niciodata apa care a trecut prin procesul de incalzire (da, stim cat de convenabil este sa lasati apa într-un ceainic) si asteptati aproximativ 30 de secunde dupa ce ati incalzit apa pentru a incepe efectiv sa turnati peste cafea. Si, daca vrei cu adevarat sa fii chimist in acest sens, testeaza-ti apa pentru a te asigura ca este in intervalul de pH 7.

Cum sa faci cafeaua cu presa franceza

Citeste si articolul :   Sapte alimente pentru a va ajuta sa aveti o forma fizica mai buna

De ce ai nevoie :

presa franceza

cafea macinata

lingura

fierbator

1. Masurati-va cafeaua.

Raportul standard este de aproximativ 2 linguri de cafea la 170 ml. de apa. Nu va fie teama sa adaugațti cateva boabe in plus pentru a fi in siguranta – puteti masura mai mult cafeaua folosind un cantar dupa ce este macinata.

2. Macina-ti cafeaua.

Bine, aici incepe procesul de preparare a cafelei. Macinati cafeaua mai fină daca doriti o ceasca de cafea mai dulce sau o macinare mai grosiera, daca doriti o cafea amara satisfacatoare, cu greutate. Asigurati-va ca rasnita este curata inainte de utilizare, apoi nu ezitati sa apasati butonul magic.

3. Pregatiti apa.

Veti dori sa pregatiti apa ultima, pentru a va asigura ca apa este la temperatura pe care o doriti. Se toarna din filtru si se lasa apa sa fiarba timp de aproximativ 30 de secunde inainte de a scufunda zaturile de cafea in presa franceza.

4. Se toarnă.

Saturati uniform cu o turnare neteda si constanta, care va agita cafeaua. Nu puneti inca capacul.

5. Amestecati

Lasati cafeaua sa absoarba apa timp de aproximativ 30 de secunde inainte de a amesteca – cateva miscări usoare folosind partea din spate a unei linguri in jurul stratului superior al amestecului si de-a lungul partilor laterale, pentru a scufunda orice reziduuri care sunt blocate.

Citeste si articolul :   Tort delicios cu portocale si ciocolata, o reteta pentru toata familia

6. Preparare

Lasati apa sa se extraga timp de 2 minute si 30 de secunde. Mai putin de atat, veti gasi ca, cafeaua poate fi prea dulce sau chiar acra. Mai mult, cafeaua va fi supraextragata si neasteptat de amara – deci setati un cronometru.

7. Preseaza.

Nu exista intr-adevar o modalitate gresita de a presa – doar o simpla impingere a filtrului in jos. Cu toate acestea, nu este o toaleta infundata – nu exercitati prea multa forta sau. Sau puteți sparge aparatul, daca este din sticla.

8. Se toarna.

Cuvant pentru intelepti: notele de aroma ale cafelei se vor schimba odata cu racirea cacfelei.

Concluzie

Nu va fie teama sa experimentati dimensiunile de macinat, temperatura apei si metodele de preparare pana cand veti gasi ceasca de cafea „corecta”.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.