Iata tot ce poti face pentru ca inima ta sa traiasca mult si fara griji

Stiati ca chiar si modificarile mici ale stilului de viata pot imbunatati semnificativ sanatatea inimii?

Mananca mai putin si exercita mai mult este o strategie incercata si adevarata pentru sanatatea inimii, dar asta nu este tot. Iata cateva sfaturi de la profesionistii din domeniul sanatatii:

1. Sfaturi pentru sanatatea inimii – Dieta.

– Incepeti ziua cu un mic dejun sanatos. Adaugati in meniu cereale integrale, cum ar fi fulgi de ovaz, paine prajita de grau integral sau tarate. Adaugati niste fructe proaspete pentru a va rotunji masa.

– Alunele, nucile, migdalele sunt o gustare sanatoasa pentru inima. Urmariti cantitatea  de servire .

Publicitate

– Inlocuiti carnea cu pestele si mancati-l de mai multe ori pe saptamana. Fructele de mare sunt bune pentru inima, creier si pierderea in greutate.

– Adaugati cate un fruct sau legume in meniu in fiecare zi. Incercati diferite soiuri de portocale, mere sau fructe tropicale, cum ar fi mango, papaya, kiwi sau ananas.

Citeste si articolul :   Cele sapte vitamine si minerale pe care trebuie sa le iei dupa 40 de ani

– Evitati alimentele cu grasimi trans. Grasimile trans se gasesc adesea in alimentele ambalate, cum ar fi fursecurile si prajiturile si mancarea rapida prajita. Acordati atentie etichetelor alimentelor si alegeti alimentele cu zero grasimi trans.

2. Imbunatatirea sanatatii inimii – miscare.

-Iesi din scaun! Cercetari recente arata ca a sta pe scaun perioade lungi de timp este rau pentru starea generala de sanatate si mai ales pentru inima. Daca trebuie sa stati mult in timpul zilei, asigurati-va ca va ridicati cel putin o data pe ora si faceti intinderi usoare.

– Nu-ti uita muschii! Incepeti prin a ridica obiecte mici care cantaresc doar cateva kilograme pentru a va exercita muschii bratului. Incepeti usor, apoi progresati cat de mult puteti.

– Mergi la plimbare. Mersul pe jos este cel mai bun mod de a te misca pentru non-sportivi. Incepeti cu plimbari scurte in curtea din spate sau la magazin. Scopul este de a va deplasa timp de 10 minute intr-un ritm confortabil; forteaza-te sa mergi cat mai mult sau cat de repede poti. Incercati sa mergeti in fiecare zi.

Citeste si articolul :   Ce plante si legume nu ar trebui sa fie plantate langa cartof?

3. Sfaturi pentru ingrijirea inimii – Igiena.

– Spalati-va mainile des pentru a evita infectii precum pneumonia si gripa, care pot fi periculoase pentru inima. Spalarea frecventa a mainilor – in special iarna – este un mod usor, adesea trecut cu vederea, de a ramane sanatos.

– Nu numai sa va spalati dintii, ci si sa folositi ata dentara, mai ales seara. Spalatul dintilor scade riscul de a dezvolta boli ale gingiilor, ceea ce creste riscul de boli de inima si accident vascular cerebral.

4. Sfaturi pentru sanatatea inimii – psihic.

– Respira adanc. Respirati incet, profund timp de cateva minute in fiecare zi va poate ajuta sa va relaxati si va poate ajuta, de asemenea, la scaderea tensiunii arteriale.

Gasiti un loc linistit unde sa va puteti concentra asupra dvs.

– Exerseaza recunostinta. Recunoasterea lucrurilor bune din viata ta te ajuta sa experimentezi emotii pozitive precum fericirea, bucuria si dragostea. Ingrijorarea si furia va pot afecta bunastarea, contribuind la hipertensiune arteriala si boli de inima. Practica pozitivitatii are efectul opus.

Citeste si articolul :   Ce trebuie sa dai de pomana, astazi, de Sf Mihail si Gavriil

– Fa din somn o prioritate.Dormi 7 pana la 8 ore in fiecare noapte. Lipsa somnului poate duce la hipertensiune arteriala si inflamatii. Pentru a va ajuta sa dormiti mai bine, evitati alcoolul si urmariti televizorul noaptea.

Cateva sfaturi finale.

Verificati tensiunea arteriala si colesterolul in mod regulat. Daca sunteti diabetic, urmati instructiunile medicului dumneavoastra pentru a evita complicatiile care va pot afecta inima. Stai departe de fumatori si, daca o faci, incearca sa renunti. Desi aceasta nu este o sarcina usoara, poate fi cea mai importanta pentru promovarea sanatatii inimii.

Publicitate

Autor