Ceaiul de ghimbir – 3 greseli pe care nu ar trebui sa le faci atunci cand pregatesti ceaiul

Ceaiul de ghimbir este o arma miraculoasa absoluta impotriva racelilor. Cu toate acestea, pentru ca tuberculul sa-si dezvolte efectul complet, exista puncte importante pe care ar trebui sa le iei in considerare atunci cand pregatesti acest  ceai de ghimbir.

Ghimbirul este o adevarata planta miraculoasa a naturii si ofera mult mai mult decat o aroma picante, un condiment. Tuberculul are un efect dezinfectant impotriva bacteriilor si virusurilor, stimuleaza circulatia sangelui, inhiba varsaturile si greata, creste productia de bila si stimuleaza digestia. Asadar, nu este de mirare ca ghimbirul este remediul casnic atunci cand vine vorba de combaterea racelii si altele asemenea. Deoarece ghimbirul are un efect preventiv, dar, de asemenea, amelioreaza simptomele prin efectul sau de scadere a febrei si de calmare a durerii. Ghimbirul poate furniza toate beneficiile sale numai daca iei in considerare urmatoarele aspecte la cumpararea si pregatirea acestuia.

Acesta este modul in care ghimbirul devine o vitamina sanatoasa

Citeste si articolul :   5 alimente naturale care iti ard grasimile din jurul abdomenului

1.Multi oameni indeparteaza coaja de pe tubercul cand prepara ceaiul de ghimbir. Cu toate acestea, ghimbirul este un pic ca un mar, am putea zice, adica, cele mai bune si mai importante ingrediente pentru sanatatea noastra, precum vitamina C, magneziu si fier, sunt ascunse direct sub coaja. Deci, daca cureti ghimbirul inainte de a face ceai cu el, te vei putea bucura de gustul complet al ghimbirului, dar, efectele de imbunatatire a sanatatii raman in coaja.

Publicitate

Sfat: curata/spala bine ghimbirul sub apa curenta in loc sa-l decojesti.

2.Mare atentie totusi daca doresti sa mananci ghimbirul, deoarece daca radacina/tuberculul de ghimbir nu este de o calitate buna exista marele risc de a ingera toxine sau substante care pot proven din substante chimice.

Sfat: cel mai bine este sa cumperi ghimbir numai de o calitate organica cu sigiliul adecvat. Acest lucru este putin mai scump, dar te protejeaza de toxine si substante chimice.

Citeste si articolul :   Produse diuretice pentru scaderea in greutate si scaderea tensiunii arteriale

3.Daca coaja este usor moale, ghimbirul s-a uscat deja in interior si nu contine niciunul dintre ingredientele active importante.

Sfat: cand cumperi, asigura-te ca radacina de ghimbir se simte ferm in mana. Uita-te la coaja, ar trebui sa fie neteda si ferma. Ghimbirul proaspat poate fi pastrat cu usurinta la frigider pana la patru saptamani. Cel mai bun mod de a face acest lucru este sa infasurati radacina cu hartie de bucatarie si sa-l puneti intr-o caserola inchisa ermetic.

Prepararea ceaiului de ghimbir

A prepara singur ceai de ghimbir nu este o magie deoarece nu mai trebuie sa decojesti radacina de ghimbir si atunci totul este mult mai rapid.

Mai intai trebuie sa speli radacina de ghimbir. Dar nu freca prea tare pentru ca vei deteriora coaja. Apoi taie o bucata de aproximativ doi centimetri. Poti fie sa tai bucata in felii subtiri, fie sa o feliezi in bucati mici cu ajutorul unei razatoare.

Acum pune ghimbirul taiat intr-o ceasca si toarna apa fierbinte peste el.

Citeste si articolul :   5 cele mai bune surse de proteine ​​pe baza de plante

Apoi lasa ceaiul sa stea, acoperit, timp de 10 pana la 20 de minute.

In functie de gustul fiecaruia, se poate indulci ceaiul de ghimbir cu putina miere sau zahar brun.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.