Ceaiul grecesc de munte, un leac miraculos pentru sanatate

Ceaiul grecesc de munte, ridica starea de spirit, ajuta la raceli, tractul gastro-intestinal si reumatismul. Ceaiul grecesc de munte are o lunga traditie in Grecia. Datorită efectului sau relaxant, este adesea baut dupa munca. Intre timp, proprietatile pozitive ale ceaiului de munte au fost chiar dovedite prin studii, motiv pentru care a castiga popularitate si la nivel de Europa.

Ceaiul grecesc de munte este preparat din planta ce este cunoscuta sub numele de siderita scardica, care apartine familiei menta. Planta, cunoscuta si sub denumirea de „verbena greaca”, este similara cu salvia, cu tulpina sa lunga de aproximativ 40 cm, pe care sta o lumanare cu flori galbui. Creste pe pantele montane la altitudini medii si este expusa la cele mai variate extreme de vreme aici. Probabil un motiv pentru care se spune ca ceaiul are un efect de reglare a stresului.

Acest ceai contine diverse ingrediente, carora li se atribuie numeroase efecte pozitive. Printre altele, ceaiul este considerat antiinflamator si antibacterian. De asemenea, are un efect relaxant si de imbunatatire a dispozitiei. Unul dintre motive este ca ceaiul face ca substantele mesager, cum ar fi serotonina, sa ramana mai mult in organism, asa cum s-a constatat intr-un studiu. Acest lucru face, de asemenea, ceaiul in legatura cu anumite boli, cum ar fi: depresia, ADHD sau tulburarile mintale.

Citeste si articolul :   Teiul : proprietati utile si contraindicatii

Se spune ca ceaiul grecesc de munte are aceste efecte pozitive, printre altele:

Publicitate

Raceala: ceaiul grecesc poate ajuta la vindecarea racelilor, tusei, infectiilor respiratorii si durerilor de gat.

Boli gastrointestinale: datorita efectului calmant si relaxant, se spune ca ceaiul ajuta la reclamatii si boli ale tractului digestiv.

Rani: efectul antibacterian al ceaiului poate sprijini vindecarea ranilor atunci cand este aplicat extern.

Reumatism: se spune ca efectul antiinflamator al ceaiului de munte ofera ameliorare pentru bolile reumatice inflamatorii.

Depresie si boli mintale: efectele relaxante si imbunatatitoare ale dispozitiei mentionate de ceaiul grecesc de munte pot fi folosite si pentru depresie si boli mintale similare. Studiile initiale arata chiar un efect pozitiv asupra bolii Alzheimer.

Ceaiul grecesc de munte are un gust usor picant dar si usor un gust de lamaie. Se gaseste la plafar sau magazine cu produse naturiste. Se recomanda prepararea a 2 pana la 4 grame de ceai in 150 pana la 200 ml de apa si apoi sa fie lasat la infuzat pentru cel putin 5 minute. In Grecia este adesea indulcit cu miere.

Citeste si articolul :   Despre hipnoza

In cazurile acute, cum ar fi un remediu casnic pentru o raceala, ceaiul poate fi cu siguranta baut de 2-3 ori pe zi. Daca simptomele nu scad dupa o saptamana, trebuie consultat un medic.

Efectul pozitiv cuprinzator al ceaiului grecesc de munte il face o placere cu adevarat sanatoasa a ceaiului si un remediu natural pentru diferite afectiuni. Mai ales dupa munca, efectul sau relaxant si calmant este modalitatea perfecta de a incheia ziua – conform devizei: relaxati-va si beti ceai.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.