Moldovenii din afara tarii au mers in numar mare la vot: „Am venit sa ne salvam tara. Tara noastra plange dupa ajutor”

Alegeri prezidentiale Moldova. Maia Sandu, candidata proeuropeana, a castigat la un scor categoric alegerile prezidentiale din Republica Moldova. Peste 250.000 de cetateni moldoveni si-au exprimat dreptul de vot la alegerile prezidentiale in afara granitelor tarii. Acestia reprezinta 15% din numarul total al alegatorilor. Oamenii au stat la cozi de sute de metri in fata ambasadelor si consulatelor. Chiar si la Bucuresti a fost aglomeratie.

Cetatenii moldoveni care locuiesc in prezent in Bucuresti au mers in numar mare la vot. Oamenii spera ca votul lor va schimba ceva.

– Am venit cu speranta sa facem o schimbare, sa scapam de actualul presedinte Dodon si sa avem un curs european si pro-romanesc al Republicii Moldova.

– Am venit sa ne salvam tara. Tara noastra plange dupa ajutor.

Publicitate

– Am venit sa votam pentru un viitor mai bun, mai luminos, o tara libera si incorupta.

Publicitate

Si la Constanta, moldovenii s-au grabit sa mearga la urne.

Citeste si articolul :   Curs valutar BNR, marti, 20 octombrie 2020. Ce se intampla astazi cu principalele valute

– Un viitor mai bun pentru copiii mei, ca sa-si poate vedea cat mai des bunicii aflati in Republica Moldova.

– Ne dorim un viitor mai bun pentru tara noastra, pentru copiii nostri si pentru noi.

In Anglia, la Londra, mii de moldoveni au stat la coada fara sa le pese de ploaie si frig pentru a-si exprima dreptul la vot.

– Aceasta este cred ca-i nici a zecea parte din coada, pentru ca momentan avem peste 2.000 de persoane.

Si in Italia au fost cozi uriase.

– Asta e randul din Mestre. Toata lumea vrea sa voteze, cred ca sectia va lucra pana la 11 seara, sunt o mie de oameni deja la rand.

In marile orase din Germania, cetatenii moldoveni s-au asezat la cozi care s-au intins pe kilometrii pentru a-si vota presedintele. In numar foarte mare au iesit si cetatenii moldoveni din Belgia, Irlanda, Spania, Grecia, Danemarca, Portugalia, Elvetia, Cehia si Olanda.

Citeste si articolul :   Rasturnare se situatie. Scolile ar putea incepe, fizic, pe 1 octombrie. Anuntul premierului Orban

Foto: InquamPhotos/George Calin

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.