“Spitalul a gresit, a facut lucrarile fara aprobare”. Prima explicație pentru ceea ce s-a intamplat la Piatra Neamt

Prefectul judetului, George Lazar, a declarat ca spitalul a gresit deoarece efectuat mutarea sectiei ATI de la etajul 3 la etajul 2 fara vreo aprobare din partea DSP.

“Sectia care a ars a fost mutata de la etajul 3 la etajul 2, fara sa existe nici macar notificare la DSP. Cu toate ca era o modificare a structurii, nu s-a facut adresa la DSP, era obligatoriu ca spitalul sa faca acest lucru”, a declarat prefectul de Neamt, George Lazar.

A fost un fel de “hei-rup” de a muta sectia ATI fara aprobare

“La etajul 2 s-au facut in ultimele zile lucrari in regie proprie pentru a mari capacitatea sectiei de ATI, care pana acum functiona la un etaj mai sus. E doar o teorie, o supozitie, inca nu a fost confirmata, ca aceasta mutare nu a respectat cadrul legal si nu au fost verificari din partea celor care aveau competenta si raspundeau tehnic pentru aceasta modificare. Specialistii de la ISU, parchetul, politistii, criminalistii trebuie sa stabileasca date concrete in urma anchetei. Acum sunt niste date care se desprind din discutiile avute cu cadrele medicale si cei de la ISU. A fost un fel de “hei-rup” de a muta sectia de la etajul 3 la etajul 2, efectuand lucrari pe cont propriu. Spitalul a gresit ca a facut lucrarile fara aprobare”, a mai spus prefectul.

In sectia ATI si-au pierdut viata sapte barbati si trei femei cu varsta cuprinsa intre 67 si 86 de ani. Toti erau infectati cu coronavirus.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.