O femeie de 98 de ani decedata, ridicata de politie, pentru ca medicul a refuzat sa ii elibereze certificatul de deces

Situatie revoltatoare in judetul Vaslui. Politistii au intervenit si au ridicat trupul unei femei de 98 de ani decedata cu cateva zile in urma. Acest lucru s-a intamplat dupa ce medicul de familie la care era inscrisa femeia a refuzat sa elibereze certificatul de deces.

Ce spune medicul de familie

“O pacienta care este pe lista nu obliga un medic de familie sa elibereze un certificate de deces. Atata timp cat aceasta pacienta, pe toata durata perioadei, cat eu am fost medic, nu a pus piciorul in cabinet, nu pot sa dau un certificat medical. Daca baiatul a omorat-o pentru bani? Cand medicul de familie are o suspiciune de moarte suspecta fie ca este la domiciliu asa se procedeaza, este lege”, a declarat medicul de familie al batranei decedate.

Primarul comunei nu-si explica gestul medicului de familie

„Stiu despre aceasta familie ca este una linistita. Nu cred, am curaj sa bag mana in foc ca s-ar fi putut intampla ceea ce spune doamna doctor, de o crima, ca ar fi omorat-o baiatul. Doamna doctor are de partea ei cadrul legal, dar totusi, o batrana, dupa mine, o batrana de 98 de ani sa o iei sa o duci la IML, astepti de acolo certificatul medical constatator, zic ca este prea mult. Este decizia dumneaei. Nu imi explic de ce a luat acesta decizie. Pentru mine este de neexplicat”, a declart Sorin Scutelnicu primarul comunei Garceni, judetul Vaslui, pentru Antena 3.

Autor