Raed Arafat semneaza. Romanii care vor intra in carantina

Se intra in carantina. Prefectura Sibiu a anuntat ca vineri, 13 noiembrie, va avea loc sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Sibiu, la care va participa si seful DSU, Raed Arafat.

„Se va analiza situatia epidemiologica si conform art. 12 din Legea 136/2020 se va lua hotararea de carantina zonala in baza propunerilor Directiei de Sanatate Publica Sibiu, avizate de Institutul National de Sanatate Publica. Toate aceste se vor face in prezenta comandatului actiunii, domnul secretar de stat Raed Arafat”, scrie in comunicatul transmis de Prefectura Sibiu.

De asemenea, subprefectul Rares Macrea a anuntat miercuri seara ca municipiul Sibiu nu va intra in carantina. Acesta se afla in concediu medical in urma infectarii cu SARS CoV-2.

„Nu noi stabilim asta, decizia apartine Directiei pentru Situatii de Urgenta”, a declarat subprefectul Rares Macrea, conform turnulsfatului.ro

De asemenea, Mircea Cretu a fost intrebat de posibilitatea ca municipiul Sibiu sa intre in carantina.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, avertizeaza: "Covid se va asocia cu gripa sezoniera”

„In functie de propunerile pe care le vor face specialistii, avand in vedere evolutia situatiei epidemiologice este posibil a se lua si noi masuri. Situatia este tot timpul in atentia echipei noastre si sunt convins ca se vor lua masurile necesare”, a declarat prefectul Mircea Cretu.

Locatiile care ar putea fi carantinate

DSP Sibiu a propus carantinarea Sibiului la Institul National de Sanatate Publica. Gabriel Budescu, directorul DSP Sibiu, a declarat in cadrul sedintei CJSU ca a propus intrarea municipiului Sibiu in carantina, insa pana acum nu a primit niciun raspuns.

„DSP a facut o analiza de risc pentru anumite localitati. Cand vom primi acest aviz, vom trece la executarea acestor masuri. Prin acea analiza de risc se propune carantinarea unor anumite localitati, inclusiv municipiul Sibiu”, a declarat acesta.

Localitatile in care a fost propusa masura de carantinare sunt municipiul Sibiu, satul Selimbar si orasele Cisnadie si Talmaciu.

Autor