Lacul Lebedelor: Fosta balerina cu dementa Marta C Gonzalez isi aminteste coregrafia

Fosta balerina cu dementa a fost surprinsa intr-un videoclip dintr-un spectacol pe care l-a sustinut cu zeci de ani mai devreme, in timp ce isi aminteste coregrafia pe care a dansat in Lacul Lebedelor.

O organizatie caritabila a distribuit acum videoclipul, care a devenit viral, al doamnei Gonzales, care a fost prima balerina la New York Ballet in anii 1960.

Clipul  prezinta pe Marta C Gonzalez, care a murit in 2019, ascultand Lacul lebedelor al lui Ceaikovski – pe care dansase in tinerete.

Doamna Gonzalez a decedat in 2019.

Publicitate

Momentul emotionant a fost impartasit de Asociacion Musica para Despertar, o organizatie caritabila spaniola care foloseste muzica in tratamentul pacientilor cu dementa pentru a-si imbunatati starea de spirit si memoria.

Publicitate

In videoclip, doamna Gonzalez devine emotionanta in timp ce asculta Lacul lebedelor a lui Ceaikovski – inainte de a reda o parte din coregrafiile pe care le-a dansat in tinerete.

Actorul Antonio Banderas a distribuit clipul pe Facebook, scriind ca spera ca videoclipul va servi drept „o binemeritata recunoastere a artei si pasiunii sale”.

Citeste si articolul :   O cafenea din Germania a venit cu o modalitate creativa de a ajuta clientii sa mentina distanta sociala sigura

La finalul spectacolului, izbucnesc aplauze in casa de ingrijire in care statea la Valencia.

Organizatia de caritate a salutat puterea „nemasurata” a muzicii si a dorit ca ea „sa se odihneasca in pace”.

Muzica a fost recunoscuta de mult timp ca un instrument pentru revizuirea auto-exprimarii si recunoasterii memoriei, chiar si in cazul persoanelor cu dementa severa.

Luna trecuta, un fost profesor de muzica in varsta de 80 de ani, care sufera acum de dementa, a induiosat inimile oameniloe cu improvizatia sa muzicala incredibila.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.