Orange Romania, avertizare de ultima ora: Nu sunati

Orange Romania atrage atentia asupra fraudei de tip wangiri. Astfel, operatorul de telecomunicatii a trimis un mesaj de avertizare catre toti abonatii.

“Iti atragem atentia asupra fraudei de tip wangiri, prin care persoane necunoscute incearca sa obtina castiguri ilegale prin apelarea unor numere aleatoare. Iti recomandam sa nu suni inapoi numere necunoscute de la care ai apeluri pierdute, cu prefixe internationale ale unor tari exotice. Detalii pe www.orange.ro/fraud“, scrie operatorul de telecomunicatii, in mesajul trimis pe telefoane.

Orange Romania S.A. este cel mai mare operator GSM din Romania. Pana in aprilie 2002, Orange a operat sub brand-ul Dialog, marca fiind gestionata de firma Mobil Rom. La sfarsitul anului 2013, Orange Romania avea peste 10,4 milioane de clienti, ceea ce ii conferea o cota de piata de peste 40%.

Avand o acoperire 3G a populatiei de 98%[2], Orange Romania ofera posibilitatea de a alege intre planuri de abonamente flexibile, ce pot fi personalizate, si cartele PrePay.

Orange se afla in competitie directa cu Vodafone pentru cei 13,7 milioane de utilizatori de telefonie mobila din Romania. Orange a depasit Vodafone (pe atunci Connex) in privinta numarului de clienti in septembrie 2004. Orange a introdus la inceputul lui 2005 tehnologia EDGE in patru orase romanesti (Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Brasov), o tehnologie de tranzitie spre 3G. Acoperirea EDGE a fost extinsa la nivel national in noiembrie 2006. Serviciile de generatia a treia au fost lansate la 7 iunie 2006, iar tehnologia LTE in decembrie 2012.

Orange Romania este filiala romaneasca a operatorului global de telefonie mobila Orange SA, divizia de telecomunicatii mobile a France Telecom. Orange Romania este detinut in proportie de 96,8% de France Telecom.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.