Semne ca te intalnesti cu un narcisist

Tulburarea de personalitate narcisista nu este la fel ca increderea in sine sau a fi absorbit de sine.

Cand cineva posteaza prea multe selfie-uri pe profilul sau sau vorbeste despre sine in mod constant in timpul primei intalniri, am putea sa-l numim narcisist.

Dar un adevarat narcisist este cineva cu tulburare de personalitate narcisista. Este o afectiune de sanatate mintala caracterizata prin:

– un sentiment umflat al importantei

Publicitate

– o nevoie profunda de atentie si admiratie excesiva

– lipsa de empatie pentru ceilalti

– adesea are relatii cu probleme

Totul se rezuma la egoismul pe cheltuiala (de obicei extrema) a altora, plus incapacitatea de a lua in considerare sentimentele altora.

Publicitate

A inceput ca un basm. Poate ca v-au trimis mesaje in mod constant sau v-au spus ca va iubesc in prima luna si cat de mult va potriviti. Narcisistii cred ca merita sa fie alaturi de alti oameni speciali si ca oamenii speciali sunt singurii care ii pot aprecia pe deplin.

Citeste si articolul :   9 semne timpurii despre dementa

Dar, de indata ce faci ceva care ii dezamageste, ei se intorc impotriva ta.

Narcisistii adora sa vorbeasca in mod constant despre propriile lor realizari.  Fac acest lucru pentru ca se simt mai bine si mai destepti decat toti ceilalti si, de asemenea, pentru ca ii ajuta sa creeze o aparenta de a fi siguri de sine. De asemenea, sunt prea ocupati sa vorbeasca despre ei insisi pentru a va asculta.

Au nevoie de multe laude. De aceea se uita in permanenta la tine pentru a le spune cat de grozavi sunt.

Lipsa de empatie sau capacitatea de a simti cum simte o alta persoana este una dintre caracteristicile distinctive ale unui narcisist. Majoritatea narcisistilor nu vor avea prieteni reali pe termen lung. Sapa mai adanc in trecutul lor si s-ar putea sa observi ca au doar cunostinte ocazionale.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.