Ce ar trebui sa faceti pentru a fi in siguranta in timpul unui drum lung

Indiferent daca sunteti blocat in trafic in timpul navetei deja indelungate sau cand conduceti in intreaga tara pentru o vacanta de familie, sa conduci pentru perioade lungi de timp este insotita de pericole specifice. Soferii trebuie sa ia masuri speciale de precautie atunci cand conduc pentru perioade de timp mai mari de jumatate de ora. Efortul de a controla un vehicul pe o perioada lungă de timp poate provoca oboseala soferului, o cauza principala a accidentelor. Exista mai multe modalitati de a va mentine in siguranta si alert atunci cand conduceti o perioada lunga de timp.

Prima regula este sa nu conduceti niciodata o masina daca sunteti deja obosit. Este imposibil sa fii atent la sosea, la alti soferi si la propriul tau vehicul daca nu esti complet alert.

Publicitate

Aduceti un pasager. A avea o alta persoana in masina va va ajuta sa ramaneti concentrat atunci cand conduceti pentru perioade lungi de timp. Pasagerul va poate angaja in conversatie, va poate ajuta cu indicatii si, eventual, poate prelua volanul daca deveniti prea obosit pentru a continua sa conduceti.

Citeste si articolul :   5 semne de avertizare ca nu aveti suficient oxigen in sange

Asculta radioul. Dacă nu aveti un pasager in masina, porniti radioul. Desi nu ar trebui sa lasati niciodata sa ascultati radioul sa va impiedice capacitatea de a acorda atentie drumului, conducerea cu putin zgomot pe fundal va poate ajuta sa ramaneti atenti.

Publicitate

Luati pauze frecvente. Nu va ganditi niciodata ca trebuie sa faceti un drum lung intr-o singura repriza. Luati o pauza aproximativ la fiecare doua ore.

In timp ce unii experti recomanda sa nu mancati in timp ce conduceti, o gustare poate fi utila atunci cand conduceti mult timp. Bomboane, guma de mestecat sunt cateva idei de gustari care va vor oferi un impuls de energie, provocand in acelasi timp putina distragere a atentiei. Pastrati intotdeauna atentia concentrata pe drum. Nu mancati in timp ce conduceti daca simtiti ca este periculos.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.