Un barbat a fost informat prin SMS ca are Covid-19, desi nu si-a facut testul

Un barbat din Galati a mers la o clinica privata pentru cateva analize obisnuite. Dupa doar cateva ore a primit pe telefon un mesaj in care scria ca are Covid-19 si trebuie sa stea in casa si sa sune la 112 daca se simte rau.

Omul a mers dimineata la clinica privata, potrivit trimiterii de la medicul de familie. Nu avea legatura cu coronavirusul, pacientul avea nevoie de investigatii de laborator pentru o cu totul alta boala. Aproape de miezul noptii, acestaa primit un SMS care i-a dat toata viata peste cap.

“Mi se comunica ca am iesit pozitiv – testul meu este, care test, nu stiu, ca eu nu am niciun test COVID – ca am iesit pozitiv si mi se recomanda sa stau in casa si, daca ma simt mai rau, sa contactez medicul de familie”, a spus Razvan Postolache, pacientul din Galati.

Socat de ceea ce se intampla, barbatul a cerut explicatii, deoarece nu facuse niciodata testul pentru SARS-COV-2. In acest mod aflat ca toate unitatile medicale, de stat sau private, introduc rezultatele testelor pentru COVID-19 in aceeasi platforma, care ii anunta automat pe pacienti prin SMS. Cu toate acestea, nici cei de la DSP Galati nu isi explica de ce a primit pacientul respectivul mesaj.

„Au negat ca ei au trimis al doilea SMS”

Publicitate

„Persoana in cauza a fost cautata in platforma Coronoforms – si la inregistrarile cu persoane cu test pozitiv, si la persoanele cu test negativ. Dumnealui nu figureaza nicaieri. Ori cineva s-a folosit de numarul de telefon al dumnealui, ori, la laboratorul unde dumnealui si-a facut analize, dintr-o greseala, i-a fost notat numarul de telefon pe un alt formular”, a declarat Liliana Iordachescu, purtator de cuvant DSP Galati, potrivit Stirile PRO TV.

„Au negat ca ei au trimis al doilea SMS, au spus ca nu le apartine, dar e foarte ciudat ca… de fapt de unde stie cine a trimis SMS-ul, oricine ar fi, ca eu, pe data de 2 noiembrie, m-am dus sa imi fac analize”, a declarat Razvan Postolache.

Si totusi, daca mesajul cu rezultatul pozitiv ii era adresat altei persoane, inseamna ca altcineva, care are COVID-19, sta linistit, fara sa stie ca este bolnav si transmite virusul la alte persoane.

Citeste si articolul :   Dan Bitman, atac dur la adresa lui Raed Arafat: "A ajuns sa imi spuna mie cum trebuie sa ma port, ce sa fac in tara mea…"

Reprezentantii clinicii private au transmis un comunicat prin care au explicat ca au demarat o serie de investigatii, dar pana acum nu au fost identificate “indicii legate de un posibil incident de securitate.”

Acelasi comunicat precizeaza ca trimiterea unor astfel de mesaje catre pacienti nu face parte din practicile clinicii respective.

Cazul barbatului gasit pozitiv fara sa fi facut testul COVID vine la cateva zile dupa o alta incurcatura, aparuta tot la Galati. Atunci, un barbat a aflat printr-un mesaj de la DSP ca e pozitiv, la doar cateva ore dupa ce testul COVID pe care il facuse a demonstrat exact contrariul.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.