Scolile din Constanta trec in scenariul rosu. Incidenta in oras a ajuns la 3,5/1.000 de locuitori

Toate unitatile de invatamant din orasul Constanta vor trece in scenariul rosu de functionare, dupa ce rata de incidenta a cazurilor de Covid a ajuns la 3,5 la mia de locuitori, a anuntat Prefectura Constanta.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanta, rata de incidenta cumulata in orasul Constanta a ajuns la 3,5/1.000 locuitori, ca urmare a pozitivarii, in ultimele 14 zile, a 1.096 de persoane, din totalul de 313.223 de locuitori.

Astfel, incepand de marti, de la ora 0.00, se instituie obligatia purtarii mastii de protectie in toate spatiile publice, iar organizarea si desfasurarea activitatii cinematografelor, institutiilor de spectacole si/sau concerte este interzisa. De asemenea, activitatea cu publicul a restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor, dar si a firmelor din domeniul jocurilor de noroc este interzisa.

„De asemenea, in urma unei analize realizate de DSP Constanta, s-a aprobat si trecerea tuturor unitatilor de invatamant de stat si particulare din municipiul Constanta in scenariul 3 de functionare. Toate masurile prevazute in ultima hotarare a CJSU sunt valabile pentru urmatoarele 14 zile, urmand sa fie reevaluate”, se mai arata in comunicatul Prefecturii.

Publicitate

De asemenea, CJSU Constanta a decis ca intreg judetul „sa implementeze masurile prevazute in anexa 3 a hotararii nr. 51 din 26.10.2020, avand in vedere incadrarea judetului intre ratele de incidenta de 1.5/1.000 locuitori si 3/1.000 locuitori”. Astfel, masuri precum functionarea restaurantelor la capacitate de 30% sau obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatii publice deschise, cum ar fi pietele, targurile, zonele de asteptare, falezele sau in proximitatea institutiilor de invatamant, vor intra in vigoare, incepand cu data de marti, de la ora 0.00, inclusiv in localitati care au o rata de incidenta a cazurilor sub pragul de 1.5/1.000 locuitori.

„Inainte de a implementa masurile restrictive de la nivelul municipiului resedinta de judet, am optat pentru convocarea acestui grup de lucru, alaturi de care am luat masurile cele mai potrivite pentru stoparea raspandirii virusului. Am reunit toti specialistii din cele mai importante structuri si, impreuna, suntem convinsi ca masurile validate prin CJSU vor duce la o scadere a ratei de incidenta. Insa, pentru ca efectul masurilor sa fie unul garantat, avem nevoie de implicarea responsabila a cetatenilor. Autoritatile vin cu masuri, este de datoria fiecaruia dintre noi sa le respectam, pentru binele nostru, dar si pentru binele celor dragi”, a declarat Silviu-Iulian Cosa, prefectul judetului Constanta.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.