Codin Maticiuc, revoltat dupa ce a fost depistat cu COVID: “Suntem noi mai catolici decat Papa?”

Codin Maticiuc a anuntat, sambata, intr-o postare pe Facebook, faptul ca este infectat cu noul coronavirus. Astazi, Codin a transmis si un mesaj catre romani,.

“Parerea mea despre covid 19

Nu mi-a cerut-o nimeni, poate nu va intereseaza dar eu mi-o exprim oricum.

In primul rand acest virus exista (Jesus Christ nu-mi vine sa cred ca trebuie sa incep cu asta). Exista dar este mai putin nociv si mai putin transmisibil de cat s-a crezut la inceput. Ca a fost prost evaluat sau ca a suferit deja o mutatie, greu de spus. TOTUSI el inca are un procent de victime sigure: oameni in varsta, oameni cu alte probleme de sanatate. Nu toti au norocul meu si al familiei mele pentru care covid19 a fost cea mai usoara raceala din viata noastra.

Publicitate

Primul lockdown l-am inteles. Nu stiam cu ce ne confruntam si trebuia sa ne protejam. Masurile de acum insa? Hai sa le discutam.

E normal sa avem grija si sa mai apasam cate o frana pentru a fi siguri ca avem locuri la ATI. Frana inseamna masca in locuri inchise, inseamna spalat pe maini, inseamna anumite norme de distantare chiar impuse. Pana aici cred ca toti cei care stiu ca pamantul e rotund suntem de-acord.

Citeste si articolul :   Tragedie fara margini pentru o familie din Iasi. Cei doi copii pentru care au muncit din greu in Germania s-au stins in chinuri, unul inaintea celuilalt, in numai cateva ore, sub ochi mamei lor.

Cu ce nu sunt de-acord? Cu exagerarile in general. Nu sunt de-acord sa port masca in aer liber cand ma plimb si sunt singur pe strada. Daca ajung la Universitate intr-o mare de oameni o sa mi-o pun de indata singur. Cred ca oamenii in varsta si cei cu comorbiditati stiute ar trebui sa aiba chiar mai multa grija decat ceilalti.

Cu ce nu mai sunt de-acord? Cu masurile neegale, de legile cu dublu-standard. De ce nu functioneaza restaurantele chiar si cu o distantare rezultata dintr-un procent de ocupare de 50% dar companiile aeriene zboara cu avioanele pline si pasagerii umar la umar? Da, vorbesc de cursele spre Istanbul de exemplu unde NU e nevoie de test covid inainte. De ce poti sa iesi la o terasa in aer liber si nu poti merge pe Arena Nationala tot in aer liber unde e posibila orice distantare imaginabila?

Publicitate

Suntem noi mai catolici decat Papa? Fie. Suntem. Ce nu inteleg este de unde a aparut aceasta grija a autoritatilor pentru sanatate? Sau de cand? S-au implinit de curand 5 ani de la Colectiv si peste 30 de ani la revolutie. Spitalele noastre sunt groaznice. Rezervele nu au bai, infectiile nozocomiale sunt la ele acasa. UK? Franta? Sa inchida tara caci coronavirus este problema lor unica in sistemul sanitar. Noi de ce nu aratam dezinteresul obisnuit pentru bolnavi de data asta? Sa inteleg ca s-a trezit guvernul si cum castigam lupta cu covidul se apuca de spitale?

Citeste si articolul :   Daniel Buzdugan si-a facut testul COVID- 19: "Toti cei care v-ati vazut cu mine in ultimele doua saptamani..."

Mi-ar placea sa vad mai mult curaj la guvernantii nostri. Si poate deschidere. Sa vad cum se intreaba “cum sa facem sa mearga businessurile”. Sa caute solutii. De inchis e tare usor.
Nu luati in seama penultimul paragraf. L-am scris si eu din frustrare. Protejati-va. Eu cum termin cu izolarea si boala ma reapuc de initiativa mea #spitalepublicedinbaniprivati. Termin sectia de hematologie pediatrica si cred ca voi continua tot la etajul 7 de la Fundeni, sectia nefrologie pediatrica. Si candva, cand voi termina la Fundeni cred ca dau o fuga la Craiova sa vad ce pot face si acolo la oncologie. Las la comentarii cum puteti ajuta si voi. Sanatate va doresc.”, a scris vedeta pe pagina de Facebook.

Sursa foro: Codin Maticiuc

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.