ULTIMA ORA! Fara parada de 1 Decembrie si fara petreceri private de Revelion

Premierul Ludovic Orban a declarat ca in acest an, de 1 Decembrie, nu va mai avea loc parada de la Arcul de Triumf. De asemenea, cei care se gandesc la petrecerile de Revelion sa ia in considerare ca acestea sunt evenimente private care nu se vor mai organiza.

Seful Guvernului spune ca aceste masuri sunt importante pentru a reduce numarul persoanelor care s-ar putea infecta cu noul coronavirus.

Premierul are si un mesaj pentru cei care au fost prinsi zilele acestea la chefuri private: “Sa nu mai participe. Un mesaj foarte simplu: Putem sa mai amanam putin dorinta de a ne distra sau putem sa ne distram in moduri care sa nu ne puna in pericol sanatatea.

Faptul ca se organizeaza astfel de petreceri risca sa puna sa in pericol sanatatea. In general tinerii se duc la astfel de petreceri, tinerii poate nici nu simt, multi sunt asimptomatici, dar ei duc boala acasa. Atunci cand un tanar se imbolnaveste risca sa isi imbolnaveasca parintii, rudele, bunicii care sunt mult mai expusi riscului”.

Parada de 1 Decembrie de la Arcul de Trumf nu va mai avea loc in acest an.

“Cu siguranta nu va mai fi acea parada (de 1 decembrie – n.r.), cu siguranta ca nemaifiind parada nu va mai exista motiv ca oamenii sa vina sa asiste la parada. Va fi o sarbatorire in niste conditii mult mai stricte care sa tina cont de numarul maxim de persoane in spatiul deschis care pot sa participe la un eveniment, 50 de persoane. Sunt reguli care le vom respecta cu strictete”.

In ceea ce priveste petrecerile de Revelion, premierul a precizat ca acestea sunt considerate ca fiind private si ca cei care au dat avans pentru hotel, vor putea merge, dar nu vor avea loc petreceri private.

“Din punctul meu de vedere, petrecerea de Revelion este considerata o petrecere privata cum sunt nuntile, botezurile si alte tipuri de petreceri private. Pot sa se duca la hotel, dar nu se vor putea organiza petreceri private”.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.