Medicul Mihai Craiu: „Scolile ar trebui sa ramana deschise. Adultii tulburati ar trebui readusi la realitate prin sanctiuni severe”

Medicul pediatru, Mihai Craiu, a postat pe pagina de Facebook cateva argumente pentru care scolile ar trebui sa ramana deschise in Romania. De asemenea, medicul a citat si cateva studii stintifice.

“Acum, cand situatia devinde realmente grava, a venit momentul sa realizam ca inchiderea si redeschiderea scolilor primare are un rol marginal in “mersul” pandemiei, intr-o comunitate data.
Acest articol arata ca in Italia s-au deschis in Septembrie 2020 peste 65.000 scoli. O luna mai tarziu erau raportate cazuri de COVID19 in doar 1212 scoli – adica 1.86% din toate scolile deschise. In 93% din cazuri a fost raportat un singur caz pe focar scolar, existand doar UN SINGUR focar ce avea peste 10 cazuri.

Publicitate

In tari unde se respecta regulile si de catre adulti (caci la scoala majoritatea copiilor sunt complianti) focarele aparute dupa deschiderea scolilor sunt foarte rare. In Germania incidenta imbolnavirilor la copiii de 5-12 ani a fost de 2 ori mai mica decat la adolescentii din aceleasi scoli si mult mai mica decat la adulti”, a scris medicul.

Citeste si articolul :   Mirela Vaida, pusa la zid. CNA ii inchide emisiunea dupa scandalul in care a fost tarata asistenta Emily? Telespectatorii au pornit o intreaga revolta pe Internet

In concluzie, dr. Mihai Craiu spune ca scolile ar trebui sa ramana deschise, iar adultii care indeamna la nerespectarea regulilor sa fie aspru sanctionati

Publicitate

“CONCLUZIA MEA – adultii ce nu respecta regulile, la indemnul unor iresponsabili, sunt, de departe, combusibilul ce contribuie la actuala intensificare a flagelului pandemic. Scolile ar trebui sa ramana deschise iar adultii tulburati ar trebui readusi la realitate prin sanctiuni severe”, scrie medicul in incheiere.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.