Site-ul de campanie al lui Trump a fost lovit de inselatorie cu criptomonede

Site-ul oficial al presedintelui american Donald Trump a fost spart  si accesat prin o inselatorie cu criptomonede

Site-ul web de campanie al presedintelui Donald Trump a fost atacat intr-un aparent hack marti. Pozele partajate pe retelele de socializare au aratat ca pagina “About” (tr – Despre) a site-ului a fost inlocuita cu mesaje care includeau afirmatii ca „majoritatea conversatiilor interne si secrete cu informatii strict clasificate” au fost expuse, „demonstrand ca Trump-gov este implicat in originea virusului Covid19”.

„Acest site a fost confiscat”, se citea in falsul aviz FBI, inainte de a pretinde, fara dovezi, ca ar fi obtinut acces la comunicarile private ale lui Trump care contin dovezi pentru infractiunile acestuia. Doua adrese de portofel de criptomonede au fost apoi enumerate, cerandu-le vizitatorilor sa trimita fonduri si sa voteze efectiv daca aceste documente ar trebui sa fie publicate.

„Lumea s-a saturat de stirile false difuzate  zilnic” de presedintele SUA, a fost afisat pe scurt un mesaj de pe www.donaldjtrump.com.

Echipa campaniei a declarat ca „nu exista expunere la date sensibile, deoarece niciuna dintre acestea nu este stocata efectiv pe site”. Site-ul a fost restaurat.

Pozele care circula online arata ca site-ul web afisa pe scurt un mesaj fals, insotit de insignele FBI si Departamentul Justitiei al SUA.

Citeste si articolul :   Legalitatea criptomonedelor si cum sa ne protejam

Pagina defaimata a inclus si ceea ce parea a fi o inselatorie pentru a fura criptomonede.

In iulie, hackerii au deturnat zeci de conturi Twitter de profil, inclusiv cele ale fostului presedinte american Barack Obama si fondatorul Microsoft, Bill Gates, pentru a trata o inselatorie bitcoin. Trei persoane au fost acuzate pentru presupusele lor roluri in inselatorie, care au generat peste 100.000 de dolari, a declarat Departamentul de Justitie.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Andrei Zoltan

Cineva care pierde prea mult timp la calculator, cautând cele mai noi trend-uri in tehnologie, telefonie, calculatoare si multe altele