Dr. Adina Cojocaru, revoltata: “Starea se deterioreaza brusc, au nevoie de oxigen si apoi ajung la ATI. Cum facem cu ei domnule doctor Bittman? Doamna doctor Corina Chiriac? “

Dr. Adina Cojocaru, medic la Spitalul Floreasca din Bucuresti, a povestit pe pagina sa de Facebook despre cazul unui bolnav care a ajuns noaptea la spitalul unde lucreaza medicul. Simptomele pacientului nu erau dintre cele cunoscute de noi toti.

Iata intregul mesaj:

“Un caz de azi noapte. Pacient in varsta de 37 ani, se prezinta la camera de garda Floreasca pentru sdr subocluziv intestinal si subfebrilitate. CT-ul lui arata pneumonie interstitiala. Are 65 saturatie in oxigen. Pentru el definitia de caz a Institutului de Sanatate Publica nu mai face doi bani. Si sunt multe asemenea cazuri, cele mai multe atipice, multi au doar somnolenta, astenie, cefalee. Ei merg pe picioare chiar daca au saturatia foarte jos, merg la cumparaturi, cu transportul public si nu sunt de rea credinta. Pur si simplu cred ca in lipsa febrei si a tusei nu au aceasta boala. Starea se deterioreaza brusc, au nevoie de oxigen si apoi ajung la ATI. Cum facem cu ei domnule doctor Bittman? Doamna doctor Corina Chiriac? Ii trecem la numaratoare sau ne alaturam corului de ageamii care urla ca pacientul s-a internat pentru ca nu facea caca si nenorocitii de doctorii i-au pus diagnostic de Covid?

Nenorocitii de doctori sunt obositi, duc lupta cu o boala parsiva, cu atoatestiutorii, cu cei de rea credinta, din pacate uneori si cu cei de buna credinta pentru ca e o boala imprevizibila( pacientul in cauza nu crede ca are Covid, intelege cu greu ce i se intampla), duc lupta cu lipsa de bun simt, cu masca purtata sub nas, cu masurile haotice ale autoritatilor. Imaginea CT e atat de sugestiva, saturatia in oxigen nu mai spun, pacientul va pleca la lasi sau in Medgidia pe locuri eliberate in ATI. Acolo il asteapta Dumnezeu cu mila lui. In Bucuresti nu mai sunt locuri libere. Deci cum facem domnule si doamna doctor Bittman si Chiriac, intra la numaratoare sau nu?”, a scris medicul pe pagna sa de Facebook.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.