Apare o noua declaratie pe propria raspundere. Cine trebuie sa o completeze

Apare o noua declaratie pe propria raspundere. Ministrul Educatiei a introdus doua declaratii pe propria raspundere pentru scoala online. Acestea sunt destinate atat elevilor cat si cadrelor didactice. Reprezentantii Consiliului National al Elevilor le considerate inutile si redundante.

Ministerul Educatiei si Cercetarii a lansat doua declaratii pe proprie raspundere, pentru elevi si parinti, respectiv pentru cadrele didactice. Declaratia pentru elevi si parinti invoca doua articole din Legea Educatiei si Ordinul 5545/2020 al ministrului Educatiei, precum si Codul Penal.

”Declaratie

In conditiile desfasurarii activitatilor didactice la nivelul unitatii de invatamant inclusiv prin intermediul tehnologiei si al internetului in conformitate cu dispozitiile din Legea Educatiei nationale cu modificarile si completarile ulterioare articolul 273 alineatul 3 inregistrarea prin orice procedee a activitatii didactice poate fi facuta numai cu acordul celui care o conduce.

Multiplicarea sub orice forma inregistrarilor activitatii didactice de catre elevi sau de catre alte persoane este permisa numai cu acordul cadrului didactic respectiv

Metodologia cadru privind desfasurarea activitatilor didactice prin intermediul tehnologiei si al internetului precum si pentru prelucrarea datelor cu caracter personal aprobate prin ordinul 5545/2020, art 6”, se mentioneaza in declaratie.

Citeste si articolul :   Cazul "Matei Bals". Ce spune pacientul care a sarit pe geam si a sunat la 112

O astfel de declaratie vor semna si toate cadrele didactice care vor sustine cursuri online pe teritoriul tarii noastre.

Ce spune Ministerul Educatiei

„Ca o masura suplimentara, pentru protejarea dreptului la imagine, atata cadrelor didactice, cat si elevilor anexam prezentei adrese o declaratie-angajament ce urmeaza a fi asumata de cadre didactice elevi si parinti. Acest document vine in completarea prevederilor metodologiei-cadru pentru desfasurarea activitatilor didactice prin intermediul tehnologiei si al internetului precum si pentru prelucrarea datelor cu caracter persona.”

Cu privire la acestea, Consiliul National al Elevilor a spus ca Ministerul Educatiei vrea ca parintii, elevii si profesorii sa semneze declaratii pe propria raspundere in care acestia se obliga sa nu inregistreze sau sa distribuie cursurile online.

„Consiliul National al Elevilor isi exprima indignarea fata de prioritatile Ministerului Educatiei si Cercetarii, in timp ce din ce in ce mai unitati de invatamant trec in scenariul rosu, fara a avea, insa, infrastructura necesara predarii online. Consideram ca aceste declaratii sunt redundante, intrucat aspectele mentionate in cuprinsul lor sunt extrase din lege, care e, inerent, obligatorie pentru toti actorii sistemului de invatamant”, au transmis reprezentantii elevilor.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Este stirea momentului in Romania! Florin Citu NU mai vrea sa fie premier