Streinu Cercel: ”Gripa se trateaza. Exista un medicament, care se foloseste si in 24 de ore iti ia cu mana”

Medicul Streinu Cercel, fostul director al Institutului National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals”, spune ca nu intelege de ce unii medici de familie nu prescriu cel mai bun medicament la ora actuala pentru tratarea gripei. Este vorba despre Oseltamivir, care se vinde sub denumirea de Tamiflu. Acest medicament are efecte excelente chiar si la 24 de ore dupa ce a fost administrat.

”Gripa se trateaza cu medicamente antivirale si exista un medicament Oseltamivir, care se foloseste si in 24 de ore iti ia ca cu mana. Ca atare astea trebuie folosite. Am vazut acum ca o serie de medici nu prescriu Oseltamivir, ca nu vor sa prescrie Oseltamivir, ca le-a spus cineva ca n-au voie sa scrie. Domne, hai sa ne bagam toti mintile in cap. Eu inteleg medicina defensiva si ca fiecare sa faca numai ce e in teritoriul lui, dar intr-o astfel de situatie toata lumea trebuie sa puna umarul pentru a limita raspandirea virusului. I-am dat Tamiflu, ma rog, Oseltamivir, i-am oprit manifestarea si transmiterea virusului populatiei. Si obtin 2 lucruri: ii merge bine pacientului si nu mai imbolnaveste pe altcineva”, a declarat medicul.

De asemenea, doctorul a spus cu ceva timp in urma care este cel mai eficient tratament impotriva febrei.

Citeste si articolul :   Ce se intampla cu corpul nostru daca bem ceai verde in fiecare zi?

Pentru a reduce febra exista mai multe modalitati. Intr-o situatie de acest tip este nevoie ca organismul sa ramana hidratat, motiv pentru care se recomanda cosumarea unor cantitati mari de lichide. Odihna este un alt factor important, iar prof. dr. Adrian Streinu Cercel a mai vorbit despre o alta modalitate prin care poate fi scazuta febra acasa.

“Cei mai expusi sunt cei cu boli pulmonare, cei cu diabet zaharat, cei cu boli vasculare, cu boli renale cronice, cu cancer si cu afectiuni ale sistemului nervos central. Daca aveti febra, faceti impachetari cu un prosop ud, face mai mult decat orice paracetamol sau nurofen. Tineti legatura prin telefon cu medicul de familie care va va spune cum sa actionati”, a spus prof. dr. Adrian Streinu Cercel.

Autor