Carantina nationala? „Obiectivul nostru este sa nu afectam economia…”

Carantina in Romania la nivel national nu reprezinta optiune a Guvernului in momentul actual, a transmis premierul Ludovic Orban.

Orban spune ca masurile pe care le ia Guvernul pentru combaterea raspandirii coronavirusului au in vedere sa afecteze cat mai putin economia nationala.

Premierul Romaniei a mentionat ca s-au luat mai multe masuri si se asteapta eficienta acestora.

„Nu avem in discutii o astfel de eventualitate in momentul de fata (carantina totala, n.r.). Noi am adoptat un set de masuri care tin cont de modul de transmitere a virusului si asteptam sa vedem eficienta. Din punctul nostru de vedere, cu cat mai multi romani respecta normele de protectie sanitara, cu atat viata poate fi mai normala” a declarat Orban.

Publicitate

Orban a mai precizat ca obiectivul este ca economia sa functioneze, iar restrictiile care se impun tin de rata de infectare din fiecare localitate.

„Obiectivul nostru este sa nu afectam economia in niciun fel, sa asiguram functionarea economiei, sa luam cat mai putine masuri de restrictionare si ne dorim ca oamenii sa aiba o viata cat mai aproape de normal. Repet, cu conditia respectarii normelor de protectie, care nu sunt complicate”, a mai spus Orban.

Citeste si articolul :   Ludovic Orban, declaratie uluitoare: „Se construieste un monstru"

„Daca oamenii respecta regulile, riscul de transmiere se diminueaza drastic si nu este nevoie sa luam alte masuri de restrictii” a punctat Orban.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.