Situatie critica la Spitalul Colentina: “Avem un singur medic infectionist. Nu mai sunt locuri libere la ATI”

Situatie critica la Spitalul Colentina. In sectiile de Terapie Intensiva situatie este grava. Medicii infectionisti trag un semnal de alarma si spun ca vor fi multe decese. Avem judete cu zero sau cel mult cinci paturi libere in sectiile ATI. Directorul medical al Spitalului Colentina a spus care este situatia reala in momentul de fata in unitatea medicala pe care o conduce.

Medicii atentioneaza ca starea de sanatate a bolnavilor infectati cu COVID-19 se inrautateste in asteptarea unui loc liber la ATI.

In aceste conditii bolnavii, inclusiv copiii, sunt refuzati de medici care nu pot face transferul la ATI din cauza lipsei de paturi iar bolnavii risca sa piarda lupta cu virusul.

Spitalul Colentina este unitate medicala suport COVID-19

“Nu conteaza atat de mult numarul de paturi, cat personalul care are grija de acesti pacienti. Avem in prezent 150 de pacienti internati si pentru noi, este foarte important, criteriile de internare”, a declarat Victor Cauni, directorul medical al Spitalului Colentina, pentru Antena 3.

“Noi raportam in fiecare zi la CNCCI, Comandamentul Central, numarul de paturi libere pe diverse specialitati. Telefoanele care vin spre spitalul Colentina, prin centrala telefonica, care functioneaza 24 de ore din 24 si se pot accesa medicii de garda pe fiecare specialitate”, a mai spus Victor Cauni.

Citeste si articolul :   Numarul cazurilor noi de COVID-19 este cu 895 mai mic fata de cel raportat joi

Incident in spital

„Vineri am avut un mic incident. Am admis 6 salvari in acelasi timp venite pentru alte sectii si de fapt toate aveau nevoie de ATI” a mai spus Victor Cauni.

In acest moment nu mai este niciun loc liber la ATI si la sectiile de pneumologie si gastroenterologie

„Indiferent de numarul de locuri, daca pacientul vine cu o patologie mult agravata tot de ATI, in final, are nevoie”, a mai spus Victor Cauni.

Deficit de personal la Spitalul Colentina

“Medici specialisti avem dar nu suficienti. Mai avem nevoie de circa 6 medici specialisti pentru ca avem un spital pavilionar. Iar o sectie ATI, am reusit cu ajutorul ASSMB-ului sa mutam o noua linie de garda, dar fiind spital pavilionar, va dati seama ca nu se pot plimba medicii noaptea, sa fie permanent in pavilioane, trebuie sa avem o garda pe ATI in fiecare din cele 3 sectii”, a mai spus directorul medical.

Autor