Se clatina scaunul lui Clotilde Armand. Se renumara voturile de la locale la Primaria Sectorului 1.

Noi vesti apar in legatura cu alegile locale. Astfel, s-a decis renumarea voturilor de la alegerile de primar de la Sectorul 1. Se pare ca justitia are dubii ca acolo s-a comis o frauda.

Procurorul Sorin Iasinovschi de la Sectia Speciala pentru investigarea magistratilor (SIIJ) a dispus printr-o ordonanta de delegare ca sa se renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din Bucuresti, castigate de Clotilde Armand (USR) in detrimentul lui Dan Tudorache (PSD).

Se renumara voturile la Primaria Sectorului 1

„Din ce am inteles din ordonanta procurorilor, acestia au decis renumararea integrala a voturilor ca urmare a inadvertentelor incarcate de sistemul AEP. Practic ce am spus noi de la inceput. Urmeaza sa fie renumarat fiecare vot din fiecare sac. Va dau un exemplu: la o sectie lipsesc 800 de voturi la primarul sectorului 1 si 900 la primarul capitalei.

In cele din urma, finalitatea probabil ca va fi reluarea alegerilor, dar se pot lua si masuri de punere sub acuzare”, a spus Mihai Dragan la Realitatea PLUS.

Acesta a spus ca procedura va dura aproximativ doua-trei saptamani si este o premiera in Romania.

Publicitate

Imediat dupa inchiderea urnelor, PSD a cerut anularea alegerilor

Imediat dupa inchiderea urnelor, PSD a cerut anularea alegerilor aducand ca argument imagini in care, social democratii spun ca ar aparea membri USR-PLUS, care ar fura voturi. Filmarile au fost prezentate de presa, in acele zile.

Clotilde Armand, noul primar ales al Sectorului 1, spune ca nu a existat nicio frauda si ca in imaginile prezentate apare si presedintele Biroului Electoral Sector 1, procurorul Sprancu Nicolae. Politia a declansat la acea ora, cercetari in acest caz. Jandarmeria a transmis ca incaperea cu sacii de vot a fost desigilata la cererea presedintelui BES S1.

Dan Tudorache, fostul primar la Sectorul 1, care a pierdut alegerile pentru un nou mandat, a declarat ca dupa ce a urmarit imaginile aparute din incaperea in care erau depozitate materiale electorale, cere anulare votului si reluarea alegerilor.

El a spus, la acea data, ca se afla la o diferenta de „1003 sau 1004 voturi” de contracandidata Clotilde Armand, dar ca au fost nereguli mari.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.