Propunere: Vacanta Mare luata de elevi acum. Cand ar trebui sa se recupereze orele

Cristian Diaconescu, prim-vicepresedinte al PMP, vine cu o propunere inedita. Acesta spune ca elevii ar trebui sa intre acum in vacanta mare si sa recupereze orele la vara.

Iata ce a scris Diaconescu pe pagina sa de Facebook

“Am primit semnale numeroase din partea profesorilor dar si a parintilor preocupati atat de sanatatea copiilor cat si de calitatea actului educational.
Cei cu care am discutat, intelegand situatia complicata prin care trece societatea, au o propunere simpla adresata autoritatilor.
Mutarea in aceasta perioada a “vacantei mari“ urmand ca recuperarea procesului de educatie sa se realizeze pe perioada verii.

Astfel, se va iesi din perioada gripei sezoniere si s-ar putea concretiza o serie de masuri sanitare care astazi sunt in lucru.
Ar fi in discutie cateva saptamani pana la obisnuita vacanta de iarna.

Publicitate

La rugamintea celor cu care am comunicat, pun in dezbatere aceasta tema”, scrie prim-vicepresedinte al PMP, Cristian Diaconescu.

Iulain Cristache, presedintele Federatiei Asociatiilor de Parinti, spune ca ideea nu poate fi pusa in aplicare.

Citeste si articolul :   Alerta alimentara. Magazinele CORA si CARREFOUR Romania anunta retragerea unui produs destinat copiilor

“Noi interactionam cu sute de mii de parinti si nu a venit niciodata o astfel de idee. Din pacate intentia buna nu poate fi pusa in aplicare pentru ca in perioada vacantei de vara calendarul activitatilor este plin. Avem evaluarea nationala, examenul de bacalaureat cu cele 2-3 sesiuni daca o luam in calcul si pe cea pentru olimpici, avem definitivat, avem titularizare, este imposibil sa renunti in acea perioada astfel incat sa muti cursurile atunci, pentru ca ne va fi greu sa ne reluam activitatea normala”, a spus Iulian Cristache.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.