Cand vine vorba de super-masini care posteaza viteze uluitoare, nume precum Bugatti, Koenigsegg si McLaren sunt adesea primii care imi vin in minte.
Insa, un producator de automobile american relativ mic poate pretinde acum drepturi de lauda asupra tuturor rivalii sai cu cea mai rapida masina din lume. SSC Tuatara, realizat de compania de autoturisme private SSC din Richland, cu un pret de baza in jur de 1,9 milioane de dolari, a stabilit un nou record mondial la inceputul acestei luni, cu o viteza medie de 316,1 mph, a anuntat compania luni intr-un comunicat de presa.
Inainte de a citi mai departe, va recomandam sa va uitati la video-ul de mai sus si sa urcati la bord pentru o cursa revoltatoare de 0-331 mph.
Publicitate
Ti-ai ridicat falca inca de pe podea? Bun. Tocmai cand am crezut ca 2020 nu mai poate deveni suprarealist, Team America distruge recordul facut de Bugatti la Ehra-Lessien de 304,77 mph in acea supermasina, numita Chiron. Mai bine de atat, sambata, 10 octombrie, SSC a facut-o in doua directii – ceva ce Chiron nu a reusit sa faca – furand coroana de la Bugatti si batand inca o data hipercarul glitteratilor. La fel cum s-a intamplat inapoi in 2007.
In ceea ce priveste denumirea „record mondial”: viteza de rulare a fost masurata si testata in conformitate cu specificatiile Guinness, dar nu a fost inca oficial certificata de Guinness drept record mondial.
“Producatorilor de masini le place acest drum, deoarece este lung si drept, si tinde sa nu fie prea mult vant”, a spus Webb. “Dar ei nu acorda atentie latimii. Este destul de ingusta, cu tolerante reduse de ambele parti ale masinii, asa ca soferii o urasc”.
„Cu siguranta a fost mai mult acolo. Si cu conditii mai bune, stiu ca am fi putut merge mai repede ”, a spus Webb. „Pe masura ce ma apropiam de 331 mph, Tuatara a urcat aproape 20 mph in ultimele cinci secunde. Inca tragea bine. Dupa cum i-am spus lui Jerod [Shelby], masina inca nu ramanea fara abur. Vanturile transversale ne-au impiedicat sa realizam limita masinii. ”
Acest record vine la 10 ani dupa ce SSC a stabilit un record cu prima sa masina, Ultimate Aero. Performanta Tuatara depaseste cu mult cea a lui Ultimate Aero si a afisat numerele pentru ao arata. Nimic despre acest SSC Tuatara specific nu este diferit de o versiune de productie. De fapt, aceasta Tuatara este proprietate privata. Are aceeasi manivela cu avion plat de 5,9 litri V8 twin-turbo care alimenteaza toate Tuataras. Cand ruleaza pe E85 (asa cum a fost acesta), este capabil de 1.750 cai putere. Rularea acestuia pe 91 octanici scade puterea la 1.350 cai. O transmisie manuala automata cu sapte trepte face schimbarea.
SSC ar fi putut sa puna punctul final la sfarsitul ecuatiei vitezei hipercarului, dar intr-o piata, cel mai rapid este cel mai bun, iar ego-urile sunt mari, suntem siguri ca nu vor fi luate culcat. S-ar putea sa avem nevoie de o planeta mai mare. Mutarea ta Bugatti, Koenigsegg, Hennessey …
Publicitate