Cum se poate falsifica berea

Berea este a 3 a cea mai consumata din lume , dupa apa si ceai . Este produsa in principal din apa si hamei.

Cum se poate falsifica berea direct de la producator?

Berea ca si celelalte produse alimentare este expusa cel mai des falsificarilor. Datorita acestor fraude des intalnite pe piata, falsificarea berii a fost tinuta sub control.

De aceea, berea este una dintre bauturile alcoolice mai putin expusa fraudelor..

Cea mai cunoscuta falsificare este prin adaos de apa. Falsificarea prin diluare cu apa sau cu alte lichide a berii, pentru cresterea volumului acesteia , este usor de depistat si se poate realiza prin determinarea concentratiei alcoolice.

Publicitate

Cum se poate modifica culoarea berii si cum putem sa depistam acest lucru?

Culoarea berii se poate modifica prin adaos de malt, culoare sau caramel.

Exista si posibilitatea colorarii cu anilina, in acest caz autentificarea se realizeaza prin fierberea unui fir de lana alba degresta, timp de 30 de minute , in berea acidulata cu acid acetic(otet).Dupa spalare,daca lana ramane colorata  in galben inseamna ca berea a fost falsificata prin adaos cu coloranti de anilina.

Falsificarea prin adaos de substante indulcitoare.

Berea se poate falsifica prin adaugarea unor substante indulcitoare naturale, dar mai ales sintetice, singure sau in combinatie , asa cum sunt zaharina si dulcina.

Berea se mai poate falsifica prin inlocuirea maltului cu pir sau glucoza.

Hameiul din bere poate fii inlocuit cu diferite plante cum ar fii : pelin, radacina de gentiana.

Zaharificarea cu acid sulfuric, una din cele mai periculoase practici,deoarece acidul sulfuric contine urme de arsen,

Pentru marirea conservabilitatii berii se procedeaza in mod fraudulos la adaosul unor antiseptice. Mentinerea ei in anumite limite se realizeaza in mod fraudulos prin adaosul unor substante neutralizante cum sunt: carbonatii, bicarbonatii si hidroxidul de sodiu. Aceasta frauda, din ce in ce mai rar intalnita, se poate afla prin determinarea continutului de sodiu si a altor parametri, folosind metode clasice sau moderne.

Publicitate

Autor