Inca doua localitati in carantina

Inca doua localitati in carantina. Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU) a decis instituirea carantinei in doua comune invecinate din judetul Neamt, Tasca si Tarcau.

Masura a fost luata dupa ce rata infectarilor a trecut de 3 la mia de locuitori.

Carantina a intrat in vigoare pe data de 21 octombrie, de la ora 5.00 si este valabila pentru urmatoarele 14 zile.

Restrictii de circulatie in cele doua comune

Prin doua ordine publicate in Monitorul Oficial, DSU a decis interzicerea desfasurarii evenimentelor private, precum nunti, botezuri sau mese festive, iar activitatea barurilor, restaurantelor si cafenelelor a fost interzisa atat in interior, cat si pe terase.

Totodata, activitatea cu publicul a operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc, precum si a celor din domeniul turismului este oprita.

Slujbele religioase se vor tine doar in exteriorul bisericilor, cu un numar maxim limitat la 20 de participanti. Toti locuitorii sunt obligati sa poarte masca de protectie si in spatiile deschise. Exceptii fac doar copiii pana in 5 ani. Cusurile scolilor se vor desfasura in scenariul rosu, adica exclusiv online.

Jandarmeria si politia din judetul Neamt vor lua masuri pentru limitarea circulatiei persoanelor in cele doua comune si se vor stabili rute ocolitoare pentru caile majore de circulatie care tranziteaza zona. Astfel, vor fi permise transportul de marfa si circulatia persoanelor care muncesc in afara zonei carantinate, dar nu si intrarea in cele doua comune a persoanelor care au acolo locul de munca, facand exceptie cei care lucreaza in domeniul ordinii publice si securitatii national, in cel sanitar si alte cateva exceptii.

Citeste si articolul :   Alerta! Inca un caz de infectare cu noua tulpina de Coronavirus din Marea Britanie

Persoanele exceptate de la interzicerea iesirii sau intrarii in cele doua localitati vor trebui sa prezinte un act care sa probeze faptul ca pot iesi sau intra in localitate.

Decizia de carantinare a fost luata dupa ce au fost identificate 13 cazuri de infectare cu coronavirus la Tarcau si 26 la Tasca, „riscul epidemiologic fiind de o gravitate maxima, in circumstante de nerespectare a masurilor legale in vigoare”, mentioneaza DSU.

Autor