Autoritatile au luat mai multe masuri care intra in vigoare marti, pentru a evita supraaglomerarea in statiile de metrou. Personalul Metrorex care supravegheaza accesul, conductorii trenului si alti angajati au sarcini directe de urmarire a nivelului de aglomerare a statiilor.
Potrivit unui comunicat transmis marti de Metrorex, personalul societatii, care are atributii in supravegherea accesului in statii, personalul de conducere a trenului, precum si alt personal Metrorex au sarcini directe de urmarire a nivelului de aglomerare a statiilor.
„Pentru evitarea situatiilor de supraaglomerare, calatorii vor fi indrumati in vederea pastrarii distantei fizice. In vederea luarii de masuri operative, posibilele situatii de aglomerare vor fi raportate de personalul Metrorex catre factorii de decizie din cadrul societatii si Politiei Metrou”, spun reprezentantii Metrorex.
De asemenea, personalul Metrorex are sarcini de indrumare si informare a calatorilor prin statiile de sonorizare despre situatiile de aglomerare aparute si de atentionare a acestuia privind obligativitatea de a pastra distantarea si de a purta corect masca de protectie.
Publicitate
In cazul in care apar situatii precum urgentele medicale in trenurile de metrou, personalul medical care intervine va avea in vedere extragerea persoanelor afectate din tren, acolo unde situatia o permite.
Personalul de paza, impreuna cu Politia Metrou si cu alte forte de ordine publica, precum si salvatorii Metrorex vor asigura protectia zonei de interventie.
Paza statiei, sustinuta de Politia Metrou si alte forte de ordine publica, vor limita, accesul calatorilor in statiile de metrou, pentru evitarea supraaglomerarii. Totodata, personalul institutiei va sprijini Politia Metrou, care patruleaza in statiile de metrou si intervine punctual impreuna cu Jandarmeria, ISU si alte organe de ordine publica abilitate, in functie de situatie.
Publicitate