Florin Iordache este noul presedinte al Consiliului Legislativ. Mandatul este pe viata.

Florin Iordache este noul presedinte al Consiliului Legislativ. Asa a decis Parlamentul. Fostul ministru al Justitiei a obtinut 185 de voturi. Augustin Zegrean a obtinut doar 41 de voturi.

Potrivit legii de functionare a Consiliului Legislativ, mandatul presedintelui este pe viata. Acesta nu poate fi inlocuit sau demis din functie. Seful Consiliului Legislativ are un salariu de 12.000 de lei pe luna.

Totodata, parlamentarii l-au votat pe senatorul USR, George Dirca, presedinte al Sectiei de evidenta oficiala a legislatiei si documentare, din cadrul Consiliului Legislativ.

Functia de presedinte al Consiliului Legislativ a ramas vacanta dupa demisia lui Dragos Iliescu, iar de la conducerea Sectiei de evidenta oficiala a legislatiei si documentare a demisionat Gheorghe Popescu.

Publicitate

Potrivit Constitutiei Romaniei, Consiliul Legislativ este organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizeaza proiectele de acte normative in vederea sistematizarii, unificarii si coordonarii intregii legislatii. El tine evidenta oficiala a legislatiei Romaniei.

In prezent, legea nu prevede o limita a mandatului presedintelui Consiliului Legislativ si nici o procedura de revocare a acestuia din functie. Dragos Iliescu, primul si singurul pana acum presedinte al CL, a stat in functie vreme de 19 ani, pana la pensionarea sa in vara acestui an. El fusese numit presedinte al CL in 2001.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.