Moscova anunta: Vaccinarea in masa cu Sputnik V

Moscova a luat o decizie radicala. “Vom incepe vaccinarea in masa a populatiei in decembrie-ianuarie”, a anuntat primarul Capitalei, Serghei Sobianin.

Moscova a inregistrat cea mai mare rata de infectare cu noul coronavirus din tara. Din aceasta cauza va incepe vaccinarea in masa a rezidentilor sai impotriva COVID-19, scrie Agerpres.

In momentul de fata, Rusia se situeaza pe locul patru la nivel mondial prin prisma numarului de contagieri cu noul coronavirus, cu peste 1,4 milioane de persoane infectate, si este, totodata, prima tara care va introduce pe piata un vaccin impotriva COVID-19 pentru a fi aprobat.

Vaccinul, Sputnik V, a declansat dispute in randul membrilor comunitatii stiintifice internationale pe considerentul ca nu a fost suficient testat. Oficialii rusi din domeniul sanatatii sustin cu fermitate vaccinul.

Publicitate

“Vom incepe vaccinarea in masa a populatiei in decembrie-ianuarie”, a declarat Sobianin pe site-ul sau.

El a precizat ca in prezent circa 10.000 de persoane se afla internate la Moscova cu COVID-19, dintre care aproximativ 1.000 sunt conectate la ventilatoare.

Citeste si articolul :   Administratia Joe Biden condamna interventiile autoritatilor ruse impotriva protestatarilor

“Este o cifra mare”, a spus primarul Moscovei. El a atentionat ca o revenire la masurile de carantina, care au devastat economia rusa la inceputul acestui an, ar fi “inacceptabila si imposibila”.

“Strategia optima este de a gasi o cale de mijloc intre inchiderea orasului si abandonarea completa a restrictiilor”, a adaugat el.

In saptamana trecuta au existat “semne ca raspandirea infectiei este adusa sub control”, a mentionat Sobianin. Acesta a adaugat ca numarul persoanelor care au folosit transportul public a scazut cu 40%.

Angajatorilor li s-a cerut sa permita personalului sa lucreze de acasa, in timp ce persoanele in varsta si cu risc de imbolnavire cu noul coronavirus au fost sfatuite sa evite deplasarile.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.