Multi oameni sufera de atacuri de migrena. Uite cum poti controla ingrozitoarea durere de cap. In momentul in care ai suficiente pe cap, atunci apare de cele mai multe ori migrena. Cefaleea pulsata brusc este adesea insotita de greata si pierderea poftei de mancare, iar multi pacienti sunt mai sensibili la lumina si zgomot in timpul crizei.
Criza de cefalee?
Femeile sufera de atacuri de migrena in mod frecvent: in jur de 13% sunt paralizate in mod regulat de dureri neplacute, in timp ce doar aproximativ 7% dintre barbati au migrene. Femeile se plang de simptome dureroase mai ales inainte si in timpul menstruatiei. Factorii declansatorii ai migrenelor sunt numerosi. Stresul si supra-stimularea, precum si lipsa somnului, determina aparitia durerilor de cap. Daca consumi prea putine lichide , de asemenea creste riscul unui atac de migrena. O predispozitie genetica poate spori atacurile de migrene.
Medicamente pentru migrene
Exista doua optiuni pentru tratamentul medicamentos: fie tratamentul este administrat in timpul atacului de migrena sub forma de terapie acuta, fie ca prevenire intre atacurile de migrena. Aceasta faza se numeste profilaxie. In cazul simptomelor usoare, analgezicele disponibile in comert, cum ar fi ibuprofenul, paracetamolul sau diclofenacul, ajuta ca terapie acuta. Acestea pot fi, de asemenea, completate cu un medicament anti-greata. Convulsiile severe sunt tratate cu triptani. Deoarece substantele mesager, cum ar fi serotonina si norepinefrina sunt neregulate in timpul unui atac de migrena, triptanii ar trebui sa restabileasca echilibrul in creier si sa inhibe raspandirea stimulilor durerosi.
Vaccinarea impotriva migrenei
Doar o intepatura – si durerea de cap a disparut? Cel putin asta spun medicii. Daca ar functiona atat de bine, vaccinarea ar fi sfatul perfect impotriva migrenelor. Dar pacientii trebuie sa aiba rabdare in prezent. Pana la sfarsitul anului, un nou ingredient activ pentru combaterea migrenelor ar trebui sa intre pe piata. Cu noua metodă de terapie, cei afectati sunt injectati cu anticorpi la fiecare patru pana la sase saptamani. Aceste proteine ar trebui sa blocheze o substanta mesager din creier. CGRP (Calcitonin Gene-Related Peptide) nu numai ca declanseaza multe atacuri de migrena, dar asigura si transmiterea durerii. Cercetatorii au efectuat studii asupra persoanelor afectate de vaccinarea impotriva migrenei. Primele prognoze par a fi promitatoare: la 50% dintre participantii la studiu, numarul de atacuri s-a injumatatit dupa injectii, in 15% chiar au disparut complet. Cu toate acestea, rezultatele diferite arata, de asemenea, ca importanta CGRP variaza de la pacient la pacient. Prin urmare, nu există nicio garantie de vindecare.
Injectii cu Botox
Faimoasa neurotoxina este deosebit de populara la Hollywood. Actorilor si vedetelor le place sa injecteze Botox in ridurile fruntii pentru a arata mai tineri. Botoxul nu este doar un ingredient activ important pentru industria frumusetii. De asemenea, poate ajuta persoanele care sufera de migrene. De ceva timp, Botox este aprobat pentru tratamentul migrenelor. Toxina botulinica de tip A inhiba eliberarea neurotransmitatorului acetilcolina atunci cand este injectata. La randul sau, acest lucru are ca efect transmiterea impulsurilor nervoase catre muschi este temporar inhibata. In acest fel, relaxarea ar trebui sa aibă loc. Dar acest tratament nu este destinat tuturor deoarece Botox este utilizat in principal la persoanele cu migrene cronice pentru care alte medicamente nu au fost eficiente. Prin urmare, seringile sunt utilizate profilactic, adica preventiv, inainte de un atac de migrena. Deci, scopul nu este de a opri permanent migrenele, ci de a atenua durerea de cap.
Evita citricele
Exista insa si sfaturi impotriva migrenelor pe care le poti integra cu usurinta in viata ta de zi cu zi. Incepe cu mancarea. Pentru multi, un pahar de suc de portocale proaspat stors pentru micul dejun este la fel de bun precum untul pe paine. Dar persoanele care sufera de migrene ar trebui sa evite bautura delicioasa si altfel sa evite in mare masura consumul de citrice. Deoarece contin histamine si tiramide. Aceste substante pot declansa atacuri de migrena. Fructele uscate, unele conserve, fructele confiate si fructele prea coapte pot fi, de asemenea, problematice pentru persoanele care sufera de migrena. Astfel mai bine evitati fructele in special pe cele citrice.