Ultima gafa a Vioricai Dancila

Ultima gafa a Vioricai Dancila! Fostul premier a reusit si acum sa descreteasca mai multe frunti. Femeia nu a ezitat si a transmis ca presedintele Klaus Iohannis a introdus cuvinte noi in vocabularul limbii romane.

Intrebata de o jurnalista de la Digi24 daca PSD ii poate reprosa greselile gramaticale in vreun fel, greselile de imagine sau faptul ca a adus o imagine gresita partidului, Viorica Dancila a raspuns imediat.

“Nu cred ca poate face PSD aceste reprosuri. Sa ne uitam la declaratiile liderilor politici de la alte partide, la cele ale doamnei ministru al Educatiei, care e profesor de Romana, eu sunt inginer, sa ne uitam la declaratiile presedintelui Romaniei, care a introdus cuvinte noi in vocabularul limbii romane.

Giroscopul sau sertarizare. Nu mai stiu. Am retinut cateva dintre ele. Atunci cand exista presiune, si cel mai abil jucator poate sa faca greseli”, a spus Dancila.

Sursa foto – ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Ultima gafa a Vioricai Dancila!

Giroscopul este un termen, care, conform DEX online, inseamna: “Corp solid sprijinit in asa fel, incat este liber sa se roteasca in jurul axei sale. Aparat care, antrenat de o miscare de rotatie in jurul uneia dintre axe, se poate deplasa astfel incat sa nu modifice directia axei sale de rotatie. Dispozitiv care asigura stabilitatea si orientarea in spatiu a unui avion, a unui submarin etc”.

Citeste si articolul :   Gabi Lunca, internata de urgenta la ATI. Familia artistei: "Nu ne-au dat mari sperante”

Viorica Dancila a intrat in folclorul urban prin gafele de exprimare si cele de protocol pe care le-a facut atunci cand se afla in functia de premier.