Inca 135 de unitati scolare au intrat in scenariul rosu

Numarul unitatilor scolare intrate in scenariul rosu, in care orele se desfasoara exclusiv online, a crescut in ultimele 24 de ore cu 135, ajungand la 789, anunta, miercuri, Ministerul Educatiei si Cercetarii.

In 11.633 de unitati de invatamant din tara elevii si prescolarii participa zilnic la cursuri, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie sanitara.

Alte 5.234 de unitati de invatamant sunt in Scenariul 2 (galben). Acesta presupune participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, a elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie, respectiv revenirea partiala (prin rotatie de una-doua saptamani) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu si liceu, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie.

Elevii din 789 de unitati de invatamant nu merg la scoala, unitatile de invatamant fiind in Scenariul 3 (rosu), ceea ce implica participarea tuturor prescolarilor si elevilor la activitati/lectii online, anunta Ministerul Educatiei si Cercetarii.

„Mentionam ca dintre cele 789 de unitati aflate in aceasta situatie, 233 de unitati de invatamant figureaza in acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 inregistrate, iar 556 unitati de invatamant figureaza in acest scenariu ca urmare a ratei de incidenta a cazurilor din localitatea in care functioneaza ori a infrastructurii scolare/scoli in care se executa diverse lucrari de reabilitare”, mai arata MEC.

Consiliile de administratie de la nivelul fiecarei unitati de invatamant adopta propunerile de scenarii si, implicit, schimbarea acestora, in functie de analiza situatiei epidemiologice efectuate de catre directiile de sanatate publica si Institutul National de Sanatate Publica, de infrastructura si de resursele existente in fiecare unitate de invatamant.

Marti au fost raportate 654 de unitati de invatamant in scenariul 3, 5.233 in scenariul galben si 11.769 de unitati de invatamant in scenariul verde.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.