Cum sa indepartezi super glue

Super glue-ul poate face minuni, de la repararea lucrurilor din casa  pana la lipirea unei talpi de incaltaminte. Cu toate acestea, poate fi foarte frustrant cand ajunge pe suprafete nedorite. Daca se intampla acest lucru, nu va faceti griji: ghidul nostru explica tot ce trebuie sa stiti pentru a scapa de super glue si reziduuri de lipici de pe piele.

Cum sa indepartezi super glue de pe piele

Incepeti prin inmuierea pielii in apa calda si cu sapun cat mai curand posibil. Acest lucru va inmuia lipiciul. Dati pe zona afecatata cu un agent de indepartare a ojei pe baza de acetona. Lasati zona sa se usuce. Utilizati o pila pentru unghii pentru a indeparta lipiciul.

Cum sa indepartati super glue din zona de lucru

Publicitate

Adaugati o cantitate mica de acetona pe o carpa curata. Asigurati-va ca nu va va deteriora suprafata dand foarte putin intr-o zona ascunsa inainte sa incepeti.

Citeste si articolul :   Rugaciunea care se spune de Sf. Nicolae

Aplicati la suprafata. Asteptați 10 minute pentru a vedea daca acetona este prea dura pentru suprafata. Daca nu, aplicati din nou acetona pe carpa si tamponati lichidul pe adezivul uscat.

Frecati usor orice reziduu cu o periuta de dinti cu par moale, adaugand mai multa acetona dupa cum este necesar.

Odata ce pata a disparut, umeziti o carpa curata cu apa si tamponati zona pentru a indeparta orice acetona ramasa. In cele din urma, utilizati o carpa curata pentru a usca.

Cum sa indepartati reziduurile de super glue

Pentru metal: Incercati acetona. Daca acest lucru nu functioneaza, lasati 30 de minute la inmuiat intr-un amestec de apa 2:1 si otet alb. Acum incercati sa indepartati reziduul cu o carpa aspra sau cu smirghel fin.

Pentru lemn: incercati din nou trucul cu acetona. Alternativ, utilizati ulei de cocos sau ulei de masline. Odata ce zona lipita s-a desprins, frecati întreaga zona afectata cu smirghel fin.

Pentru plastic: Asezați o carpa umeda peste zona lipita si fixati-o bine. Alternativ, inmuiati lipiciul in ulei vegetal sau otet diluat. Lasati-l sa stea cateva ore pentru a permite umezirea lipiciului. Stergeti adezivul cu acetona sau alcool de frecare si lasati aceasta substanta sa sparga adezivul. Indepartati cu o carpa umeda.

Citeste si articolul :   Cum sa scapi de mirosul neplacut din adidasi

Pentru tesaturi: utilizati acetona, dar testati mai intai pentru a evita potentialele daune. Odata ce legatura adeziva a început sa se rupa, aplicati un indepartator de pete. Lasati-l sa stea, apoi spalati obiectul din tesatura la o temperatura calda.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.