Singapore ofera un bonus de pandemie familiilor, pentru cresterea natalitatii

Singapore vrea sa ofera un bonus pentru a incuraja oamenii sa aiba copii in timpul pandemiei de coronavirus, relateaza BBC.

Autoritatile sunt ingrijorate de faptul ca oamenii amana sa devina parintii pentru ca se lupta cu stresul financiar si concedierile.

Detalii despre suma care ar putea fi platita nu au fost inca publicate. Aceasta se va adauga altor cateva bonusuri importante oferite de guvern pentru bebelusi.

Singapore are una dintre cele mai scazute rate de natalitate din lume, pe care s-a straduit sa o stimuleze de zeci de ani, un contrast puternic cu unii dintre vecinii sai, cum ar fi Indonezia si Filipine, care se confrunta cu perspectiva unei cresteri masive a sarcinilor dupa perioada de restrictii impuse de coronavirus.

Publicitate

“Am primit feedback conform caruia Covid-19 i-a determinat pe cei care doreau sa devina parinti sa-si amane planurile”, a declarat vicepremierul Singapore Heng Swee Keat.

Heng a declarat ca mai multe detalii despre sume si modul in care vor fi platite vor fi anuntate la o data ulterioara.

Sistemul actual de bonusuri pentru bebelusi din Singapore ofera parintilor beneficii de pana la 10.000 de dolari singaporezi (7.330 dolari).

Citeste si articolul :   Scene de groaza intr-un parc. Doi copilasi au fost agresati de un barbat

Rata fertilitatii din Singapore a atins un nivel minim de opt ani in 2018, conform datelor guvernamentale, la o rata de 1,14 nasteri pe femeie.

Multe tari asiatice se confrunta cu problema similara a scaderii ratelor de fertilitate, care s-ar putea agrava in timpul recesiunii cauzate de pandemie.

La inceputul acestui an, natalitatea in China a scazut la cea mai mica valoare de la formarea Republicii Populare Chineze in urma cu 70 de ani. Acest lucru a venit in ciuda relaxarii mult criticatei politici privind copilul unic.

In Filipine, se anticipeaza ca sarcinile neintentionate vor creste cu aproape jumatate, pana la 2,6 milioane, daca restrictiile de circulatie induse de Covid 19 raman pana la sfarsitul anului, potrivit Fondului National al Populatiei al Natiunilor Unite.

“Aceste cifre reprezinta o epidemie in sine”, a declarat luna trecuta Aimee Santos, purtator de cuvant al agentiei ONU din Filipine.

Filipine are a doua cea mai mare populatie din Asia de Sud-Est, cu 108,4 milioane de oameni, dar si unul dintre cele mai grave focare din regiune, cu peste 307.000 de infectii.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.