Din nou lacatul pe usa? Decizia DSP

Din cauza valului urias de infectari cu coronavirus, restaurantele si cafenelele din Bucuresti, care isi sesfasoara activitatea in spatii inchise, ar putea avea din nou lacatul pe usa.

Propunerea Directiei de Sanatate Publica, va fi inaintata astazi Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta.

DSP Bucuresti cere Comitetului Municipal pentru Situatii de Urgenta impunerea de noi restrictii. Motivul celor de la DSP este ca rata cumulativa a imbolnavirilor in Capitala Romaniei la suta de mii de locuitori, in ultimele 14 zile, a ajuns la 186, iar la nivelul intregii Romanii este de numai 109.

Restrictii cerute de DSP

Printre restrictiile pe care DSP cerute de Comitetului Municipal pentru Situatii de Urgenta se numara inchiderea restaurantelor si cafenelelor, care isi desfasoara activitatea in spatii inchise,  interzicerea procesiunile religioase in spatii deschise si interzicerea stationarii in apropierea lacaselor de cult.

DSP va solicita celor de la Situatii de Urgenta Municipiul Bucuresti si intesificarea controalelor in piete, in transportul in comun, in targuri, in locurile in care se inregistreaza un mare aflux de persoane..

Citeste si articolul :   Restrictiile se prelungesc in Capitala. Scolile raman inchise.

Masca devine obligarorie la o suta de metri de la gardul scolilor

De asemenea, evenimentele private cum ar fi nuntile si botezurile, ar avea voie sa se desfasoare in continuare, dar numai in anumite conditii. Adica nu mai mult de 50 de persoane, care sa respecte si distantarea sociala.

Aceste masuri au fost deja implementate in Iasi.

Membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Iasi au decis luni interzicerea in perioada 6 – 12 octombrie a accesului in interiorul restaurantelor, cafenelelor si suspendarea spectacolelor si a activitatii cinematografelor.