Israelienii continua protestele impotriva premierului Netanyahu

Israelienii continua protestele impotriva premierului Netanyahu. Politia a arestat zeci de persoane la Tel Aviv.

Politia a arestat peste 30 de persoane la Tel Aviv, in timpul protestelor impotriva premierului israelian Benjamin Netanyahu in toata tara, in ciuda restrictiilor controversate asupra dreptului de a demonstra, scrie DPA.

Potrivit organizatorilor, aproximativ 100.000 de oameni au protestat in piete si in intersectii din tot Israelul, dupa ce au intrat in vigoare noile restrictii care limiteaza protestele la maximum 20 de persoane, pe o raza de 1 km de casele lor.

Netanyahu a impus restrictiile in cadrul carantinei la nivel national pentru a impiedica cresterea numarului de cazuri de coronavirus.

Protestatarii care au manifestat impotriva premierului Benjamin Netanyahu s-au adunat sambata seara, 3 octombrie, in ciuda inaspririi masurilor de siguranta pentru limitarea raspandirii noului coronavirus, noteaza Le Figaro.

Majoritatea protestatarilor au purtat masti, dar politia a declarat ca au incalcat regulile de distantare sociala si limita numarului de participanti.

Citeste si articolul :   Anuntul prefectului Capitalei: Cand va intra Bucurestiul in scenariul rosu.

Parlamentul israelian a aprobat miercuri, 30 septembrie, o lege care restrictioneaza intrunirile in timpul carantinei decretata in tara din cauza epidemiei de coronavirus, despre care criticii lui Netanyahu spun ca a fost data pentru a impiedica protestele impotriva acestuia.

Din iulie, manifestantii se intalnesc saptamanal pentru a protesta impotriva lui Netanyahu pe care il acuza de proasta gestionare a crizei economice si sanitare din timpul pandemiei, dar si pentru a denunta „coruptia” si a cere „schimbarea”.

De asemenea, vineri, 2 octombrie, ministrul Turismului, Asaf Zamir, a parasit coalitia guvernamentala a lui Benjamin Netanyahu din cauza noilor restrictii. El si-a anuntat decizia pe Twitter si a scris ca premierul este mai ingrijorat de procesul sau de coruptie si de protestele impotriva lui decat de lupta impotriva epidemiei.

Autor