3 fenomene naturale neobisnuite

Mama Natura reuseste sa ne surprinda din cand in cand cu ceva extraordinar si neobisnuit. Frumusetea uluitoare, cascadele, muntii acoperiti de zapada si raurile albastre curate sunt o vedere obisnuita. Cu toate acestea, vor exista intotdeauna stiri despre ceva complet diferit, care cu siguranta te va uimi. De la bule de metan inghetate din Canada pana la cascade de sange in Antarctica, aceste fenomene bizare te vor lasa cu siguranta cu gura larg deschisa si vor trezi exploratorul din tine.

1.Cascada Sangeroasa

Dupa cum sugereaza si numele, Cascada Sangeroasa este o cascada cu apa rosie care se varsa intr-un rau. A fost vazuta pentru prima data in anul 1911 in partea de est a Antarcticii – in valea uscata McMurdo.

Privelistea  este un fundal perfect pentru un film de groaza: infiorator, misterios si, desigur, sangeros. Anterior, se credea ca algele rosii determinau apa sa-si schimbe culoarea si sa devina rosu-sangerie. Desi aceasta ipoteza nu a fost niciodata dovedita.

Citeste si articolul :   Profetia despre sfarsitul Covid: Cand totul va reveni la normal

Misterul cascadei a fost in cele din urma elucidat in 2017. Datorita cercetarilor efectuate de Universitatea Fairbanks din Alaska, adevarata origine a asa-numitului sange s-a dovedit a fi „fierul oxidat in apa sarata”. Aceasta este aceeași procedura care a facut ca fierul sa devina rosu din cauza ruginii.

2.Plaja ascunsa

Ai crede daca-ti spun ca o explozia unei bombe in Mexic a dus la crearea unei plaje ascunse? Situata la doar cativa kilometri de coasta Mexicului, plaja ascunsa a fost creata de la o explozie cauzata de catre guvernul mexican ca parte a unui exercitiu militar. Plaja este acum destinatia de vis a fiecarui cuplu: retrasa si neobisnuita.

Pentru a ajunge acolo, trebuie sa mergeti cu o barca timp de o ora. Odata ce ati ajuns pe insula, trebuie sa inotati pentru a ajunge in zona retrasa. Plaja este practic invizibila pentru oameni.

3.Bule inghetate

Spectaculoase, dar periculoase, bulele inghetate pot fi vazute in iernile de la Lacul Abraham din Alberta, Canada. Fenomenul apare atunci cand gazul metan este prins sub apa ingheata si formeaza imagini de pe alta planeta. O cantitate atat de mare de metan prins este foarte inflamabila. Deci, chiar si un chibrit aprins in apropiere poate provoca o explozie uriasa. In plus, cantitatea mare de gaz arata cat de mult ne incalzim planeta prin poluare. Bulele se sparg in mod natural la inceputul primaverii.

Citeste si articolul :   Ajuns la capatul puterilor, un medic roman rupe tacerea: Vin bolnavi ce nu pot fi preluati, paturile sunt pline, apar cate 13 ambulante odata. Nu mai putem

Autor