Elevii stau acasa. Ziua in care scolile se inchid

Ziua in care scolile se inchid. Elevii si profesorii vor sta acasa luni, 5 octombrie, deci nu se cursuri. Conform Contractului colectiv de munca pentru invatamantul preuniversitar, ziua de 5 octombrie in care se sarbatoreste Ziua Mondiala a Educatiei este zi nelucratoare.

Ziua in care scolile se inchid

Sindicalistii reamintesc ca ziua de 5 octombrie este zi libera, prevazuta in Contractul colectiv de munca pentru invatamantul preuniversitar, incheiat anul trecut intre Ministerul Educatiei si partenerii sociali. Potrivit documentului, in invatamant sunt zile nelucratoare:

1 si 2 ianuarie;

Publicitate

24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane;

Vinerea Mare, ultima zi de vineri inaintea Pastelui;

prima, a doua zi si a treia zi de Pasti;

1 Mai;

1 Iunie;

prima si a doua zi de Rusalii;

15 august – Adormirea Maicii Domnului;

5 Octombrie – Ziua Mondiala a Educatiei;

30 Noiembrie – Sfantul Apostol Andrei cel Intai Chemat, Ocrotitorul Romaniei;

1 Decembrie;

25 si 26 decembrie;

doua zile lucratoare, pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestor culte;

Citeste si articolul :   Reguli noi ce trebuie respectate. Toti elevii, dascalii si parintii trebuie sa le cunoasca

zilele de repaus saptamanal.

Ziua mondiala a educatiei este sarbatorita in fiecare an la 5 octombrie, incepand cu anul 1994.

In tara noastra Ziua mondiala a educatiei este marcata distinct de Ziua invatatorului (5 iunie) incepand cu anul 2013 si a fost introdusa in structura anului scolar 2013-2014, conform unei decizii luate, la 3 iunie 2013, de ministrul de atunci al Educatiei Nationale, Remus Pricopie, si de cei doi lideri ai sindicatelor din invatamantul preuniversitar, Simion Hancescu (Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant) si Marius Nistor (Federatia Sindicatelor din Educatie ”Spiru Haret”).

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.