Doliu in cinematografia romaneasca. S-a stins actorul din “Toate panzele sus”

S-a stins George Paul Avram, cunoscut romanilor pentru rolul marinarului Haralamb din serialul romanesc „Toate panzele sus”. Actorul a decedat joi, la varsta de 80 de ani

Vestea dureroasa a fost confirmata chiar de sotia sa care locuieste in Canada.

“Haralamb a ridicat toate panzele sus si, dupa 80 de ani printre noi s-a dus pe oceanul fara sfarsit. A fost actor al Teatrului National din Bucuresti, pana in ziua in care a decis sa paraseasca tara, in 1987, persecutat de comunisti. S-a intors in 2005 si a fost repus in toate drepturile care i se cuvin ca cetatean roman. Ultimul sau rol a fost in 2007, in… Restul e tacere”, a fost mesajul postat de  jurnalistul Florin Ghioca pe Facebook.

Publicitate

Biografie

George Paul Avram (n. 31 martie 1940 – d. 16 iulie 2020) a fost un actor roman de film, radio, televiziune, scena si voce. Este cel mai cunoscut publicului larg prin interpretarea rolului marinarului Haralamb din filmul serial de televiziune Toate panzele sus.

Note biografice

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: A fost confirmat inca un caz de coronavirus in Romania. Unde a fost descoperit

George Paul Avram a revenit in Romania in 2005 si a fost repus in toate drepturile care i se cuvin ca cetatean roman. Datorita talentului sau indiscutabil, actorul a fost distribuit de regizorul Nae Cosmescu in serialul “Cuscrele”, produs de National TV.

George Paul Avram a fugit in Germania in 1987 din cauza represaliilor la care a fost supus de un important director din Ministerul Culturii. Marele actor are la activ peste 50 de roluri in cele mai importante piese montate la Teatrul National din Bucuresti precum si aparitii-cheie in productii cinematografice cum ar fi “Actorul si salbaticii”, “Mitica Popescu” sau serialul de televiziune “Toate panzele sus”.

Filmografie

Stefan cel Mare – Vaslui 1475 (1975)

Actorul si salbaticii (1975)

Toate pinzele sus (serial TV, 1977) – ep. 1-12

Aurel Vlaicu (1977)

Nea Marin miliardar (1979)

Vacanta tragica (1979)

Un echipaj pentru Singapore (1981)

Secvente (1982)

Orgolii (1982)

Mitica Popescu (1984)

Colierul de turcoaze (1986)

François Villon – Poetul vagabond (1987)

Citeste si articolul :   Doliu in Romania! S-a stins la numai 43 de ani.

Restul e tacere (2007)

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.