Otrava care iti distruge oasele. O bei in fiecare zi, dar este foarte toxica pentru organism

Bauturile carbogazoase sunt preferatele societatii din sec. 21, in fiecare an consumandu-se tone de astfel de lichide. Medicii trag un semnal de alarma in legatura cu riscurile la care te supui consumand aceste produse.

1. Nu au proprietati nutritive

In bauturile carbogazoase nu gasim componente nutritive (vitamine sau minerale), majoritatea lor sunt facute din apa filtrata si zaharuri rafinate.

2. Duce la cresterea in greutate si chiar obezitate

Publicitate

Un consum de 330 ml bauturi carbogazoase, zilnic,  inseamna cresterea in greutate cu o jumatate de kilogram pe luna.

Conform studiilor, dupa fiecare pahar consumat riscul de obezitate creste de 1,6 ori.

3. Duce la Diabet zaharat

Diabetul se datoreaza cresterii in greutate si obezitatii. Preparatele care favorizeaza cresterea in greutate cresc automat si riscul aparitiei diabetului zaharat.

Bauturile carbogazoase nu doar ajuta la cresterea in greutate, dar afecteaza si capacitatea organismului de a procesa zaharul.

4. Afecteaza oasele, osteoporoza

Citeste si articolul :   5 remedii eficiente pentru migrene

Conform specialistilor, acidul din aceste bauturi scade densitatea osoasa si ajuta la pierderea calciului din organism, ceea ce duce la osteoporoza

Publicitate

Astfe, consumul ridicat de sodiu in randul copiilor reprezinta un factor de risc pentru calcifierea normala a oaselor.

5. Duce la formarea de Carii dentare

Conform specialistilor, acidul care se afla in aceste bauturi poate dizolva continutul mineral al smaltului, ceea ce duce la aparitia sensibilitatii dintilor si, apoi, la carii dentare.

Acidul din bauturi este mai rau decat zaharul solid din boamboane!

6. Afecteaza rinichii

Specialistii au demonstrat ca prin consumul acestor bauturi carbogazoase, rinichii sunt foarte afectati. Exista riscul dezvoltarii litiazei renale .

7. Hipertensiune arteriala

Cantitatile mari de fructoza, care se gasesc in bauturile carbogazoase, duc la cresterea presiunii sanguine.

8. Arsuri stomacale

Consumul de bauturile carbogazoase duce la arsuri stomacale.

9. Afecteaza ficatul

Potrivit specialistilor, consumul frecvent de bauturi racoritoare carbogazoase creste riscul pentru ciroza hepatica, asemanator consumului de alcool.

Citeste si articolul :   10 efecte nesanatoase ale bauturilor carbogazoase pe care trebuie sa le aveti intotdeauna in minte

10. Leziuni celulare

Potrivit celor mai recente studii, bauturile carbogazoase provoaca deteriorari grave ale celulelor; conservantul E211 (benzoat de sodiu) continut de aceste bauturi are capacitatea de a distruge parti vitale ale ADN-ului.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.