Educatoare din China, condamnata la moarte pentru otravirea a 25 de copii

Un cadru didactic de la o gradinita din China a fost condamnat la moarte pentru otravirea a 25 de copii, dintre care unul a decedat. Femeia ar fi recurs la acest gest pentru a se razbuna pe colegul sau.

Un tribunal din provincia centrala Henan a anuntat ca Wang Yun a pus azotit de sodiu in piureul pregatit pentru copiii colegului ei, dupa o cearta cu acesta.

Incidentul a avut loc anul trecut in luna martie. Rapoartele din acea perioada spuneau ca micuttii au inceput sa verse si sa lesine dupa ce au luat micul dejun. Un baietel a fost in stare grava si, dupa zece luni petrecute in spital, a murit in ianuarie 2020, potrivit The Guardian.

Potrivit reprezentantilor Tribunalului, Wang stia ca nitritul de sodiu este daunator, dar a actionat „fara a tine seama de consecinte”.

„Metodele si circumstantele criminale au fost extrem de dure, cu consecinte deosebit de grave si a trebuit sa fie aspru pedepsita conform legii”, se arata in hotararea judecatoreasca.

Citeste si articolul :   Alegeri locale 2020. Marcel Ciolacu, prima declaratie dupa rezultatele Exit-Poll: "Am dublat..."

De asemenea, tribunalul a decis ca Wang si managerul cresei sa despagubeasca familiile copiilor.

Nu a fost prima data cand Wang a folosit nitrit de sodiu pentru a otravi pe cineva, au spus autoritatile. In 2017, a pus nitrit de sodiu in cana sotului ei, provocandu-i rani usoare.

Nitritul de sodiu este utilizat pentru tratarea carnii, dar poate fi toxic atunci cand este ingerat in cantitati mari.

Autor