Israelul ar putea prelungi carantina generala

Carantina decretata in Israel in incercarea de a opri raspandi noului coronavirus si de a lupta impotriva celei mai mari rate de contaminare cu SARS-CoV-2 din lume va fi prelungita si dupa cele trei saptamani anuntate anterior, a avertizat marti ministrul Sanatatii, relateaza Le Figaro.

„Nu exista nicio sansa ca peste 10 zile sa ridicam totul si sa spunem ca totul s-a terminat, ca totul este in regula. De data aceasta, avand in vedere ceea ce s-a intamplat in aprilie, vom iesi (din izolare – n.r.) treptat si responsabil”, a declarat ministrul Yuli Edelstein la radioul public Kan.

Israelul s-a laudat cu o gestionare foarte buna a pandemiei in timpul primului val si a ridicat rapid restrictiile pentru a readuce economia pe drumul cel bun. Dar tara cu noua milioane de locuitori a inregistrat cea mai mare rata de contaminare cu noul coronavirus in ultimele doua saptamani, potrivit datelor AFP, si a impus carantina generala pe 18 septembrie.

Citeste si articolul :   Alte mii de romani intra in carantina din aceasta seara. Romania se inchide bucata cu bucata

Ministerul Sanatatii din Israel a raportat 233.554 de cazuri de Covid, 1.507 de decese si peste 8.200 de noi infectari doar vineri.

Publicitate

Publicitate

„O spun aici si acum si niciun fel de presiune nu va schimba acest lucru. Deschiderea economiei si a vietii noastre va fi treptata si lenta”, a spus Yuli Edelstein.

Pana in 11 octombrie, scolile, sinagogile si locurile de recreere sunt inchise, doar sectoarele de munca considerate „esentiale” au voie sa functioneze. De asemenea, autoritatile din Israel a anuntat vineri noi restrictii pentru zborurile internationale. Rugaciunile in aer liber sunt si ele limitate la 20 de persoane si la mai putin de un kilometru de casa, la fel ca demonstratiile.

De asemenea, Parlamentul examineaza marti o lege pentru a restrange in continuare adunarile, in timp ce premierul Benjamin Netanyahu a fost tinta mai multor proteste prin care cetatenii i-au reprosat proasta gestionare a crizei economice si sanitare din tara. Sambata, in timp ce mii de protestatari s-au adunat in fata resedintei sale din Ierusalim, el a recunoscut ca deschiderea rapida a salilor de nunta si repornirea sistemului de invatamant dupa primul blocaj au fost „greseli”.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.