Nicolae Robu, prima declaratie dupa ce a pierdut Primaria Timisoarei

Nicolae Robu, a pierdut alegerile locale pentru Primaria Timisoarei. Acesta candida pentru un nou mandat de primar. Robu a pierdut in fata candidatului USR-PLUS, Dominic Fritz, originar din Germania.

Dupa pierderea alegerilor locale, Nicolae Robu a transmis un measaj

„Sunt mandru de ce-am lasat in urma mea, atat la Universitatea Politehnica Timisoara, cat si la primarie. Doar timpul va aseza lucrurile la locul lor, in mod corect. Le multumesc timisorenilor care m-au votat. Le multumesc colegilor din primarie, veniti in institutie o data cu mine sau dupa, tineri valorosi cu care, alaturi de foarte putini mosteniti – din pacate, cu foarte putini -, am facut toate lucrurile care au schimbat radical orasul, de care beneficiaza in egala masura cei ce m-au votat si cei ce nu m-au votat, lucruri cu care ma mandresc si ma voi mandri mereu.

De oricata calomnie voi beneficia in continuare – si stiu bine ca voi beneficia -, eu, ca idealist ce sunt, voi ramane nu fericit, ci extrem de fericit pentru ce-am facut pentru orasul meu. Le multumesc, de asemenea, colegilor din PNL, cu care chiar am facut echipa foarte buna. Fie ca Timisoara sa aiba un viitor fericit!”, a scris Nicolae Robu pe pagina personala de Facebook.

Date personale

Nicolae Robu s-a nascut in 28 mai 1955 in Bocsig, jud. Arad. Este casatorit si are doi copii.

Pozitia didactica

In calitate de profesor universitar doctor inginer in Automatica si Calculatoare, conducator de doctorat in Calculatoare si Tehnologia Informatiei a sustinut cursuri de arhitectura calculatoarelor, programare concurenta, programare Java, retele neuronale.

Activitatea politica

Nicolae Robu a intrat in PNL la sfarsitul lunii iulie 2008, fara sa mai fi fost vreodata membru al vreunui partid, nici dupa revolutie si nici inainte de aceasta.

La 30 noiembrie 2008, a candidat pentru Parlamentul Romaniei in Colegiul 2 Senat -Timisoara Est, devenind senator PNL de Timis. In Senat, activeaza in Comisia de Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport, fiind Secretarul acestei Comisii. De asemenea, este membru in Delegatia Romaniei la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei.

In februarie 2009, a fost ales presedinte al PNL Timisoara, in Iulie 2009 a fost numit presedinte interimar al PNL Timis, in martie 2010 a fost ales presedinte al PNL Timis, membru in Consiliul National Executiv al PNL si membru in Biroul Politic Central al PNL. In iunie 2012 candideaza din partea USL (Uniunea Social-Liberala, alianta PSD+PNL-PC) la primaria Timisoarei si este ales primar cu o majoritate de 51,6%, din cei prezenti la vot, procent foarte mare comparat cu cele ale contracandidatilor Adrian Orza (PNTCD) sau Gheorghe Noditi (PDL).

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.