Situatie incredibila. Aproape 100 de persoane nu au putut vota pentru ca aveau buletinele gajate la magazinul-bar din comuna, de unde au luat pe datorie

Situatie incredibila in Romania. Circa 100 de persoane cu drept de vot din comuna brasoveana Ormenis nu au putut vota, pentru ca au cartile de identitate lasate gaj la magazinul-bar din localitate, de unde si-au cumparata produse pe datorie.

Cativa dintre cei in cauza au sunat la politie, dupa ce proprietarul magazinului ar fi refuzat sa le restituie cartile de identitate pentru a vota la alegerile locale.

„La data de 26 septembrie, in jurul orei 17.10, politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Hoghiz, au fost sesizati prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul ca administratorul unei societati comerciale ar fi oprit in gaj mai multe carti de identitate ca si garantie la unele cumparaturi efectuate la societatea pe care o reprezinta.

In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de impiedicarea exercitarii drepturilor electorale, dosar instrumentat sub coordonarea unitatii de parchet competente, in care se va propune solutie legala la finalizarea cercetarilor”, a declarat comisarul Alina Ivan, purtator de cuvant al IPJ Brasov.

Din informatiile oferite de presa locala, circa 90 de carti de identitate ar fi fost retinute de proprietarul magazinului-bar pentru datoriile satenilor din comuna Ormenis.

Autor