Doi tineri au venit cu masina 1900 de kilometri, de la Paris la Zalau, ca sa voteze

Andreea si Mircea, sunt cuplu de tineri din Salaj, care au parcurs 1.900 de kilometri, venind cu masina de la Paris, pentru a vota la  alegerile locale, in Zalau.

Andreea este originara din Zalau, dar a plecat in Franta in urma cu 12 ani, unde se afla alaturi de sotul ei, Mircea, la Paris si lucreaza ca manager in domeniul monumentelor istorice.

Andreea a declarat ca a venit cu masina peronala calatorind 1900 de kilometri din responsabilitate si pentru a putea avea mai apoi un cuvant de spus in fata alesilor locali.

„Am venit din Franta. Ne-am pornit de la Paris joi seara. Am facut 1.900 de kilometri pana la Zalau, pentru a vota. Simplu. In dimineata asta am fost la sectia de votare la care am fost arondati, am votat si acum ne pregatim din nou de plecare. Avem bagajele pregatite pentru ca maine dimineata (luni – n.r.) trebuie sa fim la serviciu, asa ca mai avem inca 1.900 de kilometri de parcurs. Am venit, in primul rand, din responsabilitate, pentru ca trebuie sa ne asumam responsabilitatea aceasta, pentru a putea mai apoi sa avem un cuvant de spus. Adica nu putem sa ne plangem ca nu a evoluat comunitatea noastra in sensul in care ne-am dorit, daca nu am iesit la vot. Adica nu ne-am exercitat acest drept, nu putem avea pe urma pretentii. Pentru a avea acest drept, dupa alegerile locale, a trebuit sa facem acest efort”, a declarat Andreea.

Articolul continuă după reclame

Cei doi tineri isi doresc ca in viitor sa se intoarca la Zalau, unde au un apartament.

„Inevitabil ne vom intoarce pentru ca ne place mult in Romania. Oamenii sunt mult mai calzi, fata de Franta, unde stai cinci ani intr-un imobil si nu apuci sa-ti cunosti toti vecinii, pentru ca sunt foarte reci si le e frica de persoane straine. Daca ceri o informatie pe strada, prima data se face ca nu te-a auzit”, a declarat sotul Andreei, Mircea, stabilit de 18 ani in Franta, unde are o firma.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.