Romanian Business Leaders: “Cresterea tuturor pensiilor cu 40% va saraci economia, va saraci pensionarii, va ingropa tara”

Cresterea tuturor pensiilor cu 40% va saraci bugetul tarii, va saraci economia, va saraci pensionarii, va ingropa tara, avertizeaza Romanian Business Leaders.

„Sa fii patriot, atunci cand esti antreprenor, inseamna sa produci valoare pentru toti oamenii din jurul tau, sa creezi locuri de munca in economia reala, sa-ti platesti corect taxele si impozitele, sa cresti bugetul tarii.

Sa fii patriot, atunci cand esti politician, inseamna sa te gandesti la viitorul tarii de dupa alegeri. Cheltuirea banilor tarii fara a masura consecintele NU inseamna patriotism economic, ci sabotaj economic. Cunoastem cu totii consecintele unor actiuni similare ale politicienilor din tari precum Grecia si Venezuela.

Nu vrem ca sute de mii de romani sa ajunga precum grecii acum 7-8 ani, sa caute mancare prin gunoaie, sa cerseasca la coltul strazii sau sa cumpere o paine cu un sac de bani devalorizati, precum in Venezuela. Romania, asemenea Greciei si Venezuelei, este o tara bogata, cu resurse suficiente pentru a asigura bunastare. Decizii politice inconstiente au aruncat insa cele doua tari in prapastia saraciei. Nu conteaza cat de bogata este o tara, daca este condusa de politicieni fara scrupule”, arata un comunicat transmis de Romanian Business Leaders.

RBL mentioneaza ca doresc ca taxele si impozitele pe care le platesc sa fie folosite pentru binele tuturor romanilor.

Publicitate

„Vrem pensii mai mari pentru pensionarii defavorizati. Vrem insa si investitii de care sa beneficieze toata societatea, inclusiv categoriile defavorizate: investitii in sistemul de sanatate, in modernizarea procesului de educatie, in autostrazi, in curatenia oraselor, in racordarea la retelele de distributie de apa, canalizare, gaze si energie electrica a sutelor de mii de romani care locuiesc la sate, in siguranta cetatenilor si in digitalizarea aparatului de stat”, spun membrii RBL.

„O tara care se va scufunda in datorii nu poate fi buna pentru nimeni si nu poate fi buna mai ales pentru pensionarii cu venituri mici, care vor fi primii afectati de valurile de scumpiri ce vor urma.

Problema pensionarilor cu pensii mici, care sunt sub pragul saraciei, nu se rezolva cu cresterea pensiilor cu 40%, ci cu mecanisme complementare de asistenta sociala, care sa acopere un venit minim garantat pe persoana, asa cum este practica europeana. Romania este tara europeana cu cele mai multe persoane care beneficiaza de forme de asistenta sociala (cca. 40% din populatie). Problema este modul in care se face distributia acestor ajutoare, multe fonduri fiind directionate catre persoane cu capacitate de munca si nu catre batrani, persoane cu dizabilitati sau copii.

Citeste si articolul :   Mesaj tulburator primit tarziu in noapte de Carmen Iohannis: "Va plange sufletul de amaraciune, stiti ce urmeaza si va e frica!"

Cerem tuturor celor in masura sa opreasca aceasta lege cu efecte catastrofale, sa actioneze cu patriotism, responsabilitate si curaj pentru a nu distruge tot ceea ce s-a facut bun in Romania in ultimii 20 de ani”, mai spun reprezentantii RBL.

Romanian Business Leaders (RBL) este o organizatie apolitica, neguvernamentala si non-profit care ofera o platforma de actiune si implicare sociala pentru 1.000+ antreprenori si sefi de companii din mediul de business privat.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.